НФСБ ще се бори за балотаж на кметските избори

0

Кандидат-кметът на НФСБ за Община Свиленград Петър Илиев ще се бори за балотаж. Това заяви при среща с избиратели лидерът на Националния фронт за спасение на България и съпредседател на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той представи лично кандидатът за кмет и листата на патриотичната партия. „Това са доблестни и честни ваши съграждани, доказали се в своята професия“, категоричен бе Валери Симеонов. „На 25 октомври гласувайте с акъла си. Не ви трябват лустросани и  излъскани кандидати. Избирайте хора от вас, които ви знаят проблемите, които са честни, които са патриоти“, допълни лидерът на НФСБ.

„Младите хора са акцент в нашата програма“, каза от своя страна кандидатът за кмет Петър Илиев пред събралите се граждани. „Много е направено за града, но има още много да се прави. Младите трябва да се върнат, защото явно не им бе създадена среда, за да намерят своето място в родния си град. Ние ще работим, за да им създадем справедливи условия на живот. Имаме амбицията да подобрим здравеопазването по селата, инфраструктурата, да създадем повече работни места“, разкри част от амбициозните си планове Петър Илиев.

В Свиленград липсва партиен плурализъм. На сцената има 13 политически играчи, 11 от тях подкрепят кандидатурата на Георги Манолов, подчерта пред множеството водачът на листата Панайот Панайотов. „Г-н Манолов е подкрепян за пореден мандат от БСП, Атака, Реформаторски блок, ДПС, ВМРО. Толкова време големи партии не намериха сили да издигнат свой кандидат. Ние намерихме и представяме на свиленградчани една наистина достойна кандидатура“, каза Панайот Панайотов. Той сподели, че са имали желанието да направят пълна листа, но най-вероятно заради натиск част от поканените са отклонили предложенията. След това се кандидатирали от други листи. „Не вярвайте, когато ви казват, че всичко е решено предварително. Ние имаме реална възможност да идем на балотаж! В момента всички политически играчи имат равни шансове. Манолов има толкова шанс, колкото Петър Илиев“, допълни още Панайот Панайотов.

Той е убеден, че ако техният кандидат стигне до балотаж, нито един от другите лагери няма да ги подкрепи. Напротив – ще се съюзят, за да разделят баницата. „Защото те са от една майка и са братя. Сега просто се държат като разсърдени братовчеди. Ние им даваме шанс да бъдат пак заедно“, заяви Панайотов. Водачът на листата подчерта, че плановете им са да станат втора политическа сила в Общината.

„Който мисли с главата си ще си направи сметката, че досегашният кмет се подкрепя от БСП, Атака, Реформаторски блок, ДПС. Можем ли да говорим за принципи?! Или само мерак да се докопат до мястото. Вариант две е ГЕРБ. На какво ще разчитат? На държавната помощ? ГЕРБ иска 130 общини, повечето са областни градове. За малките като Свиленград, няма да има пари. ГЕРБ се хвалят само с едно – обновени центрове и асфалтирани улици. Нито центровете са направени заради хората, нито улиците са асфалтирани заради хората. А заради фирмите, които ще ги направят“, каза пред свиленградчани Валери Симеонов.

Той изтъкна пред присъстващите и постигнатото от работата на 18-те депутати на НФСБ в Народното събрание. Сред тях доизграждането на оградата по границата ни  с Турция, мараториума върху износа на дървесина, както и работата им по законопроект за прекратяване на договорите за америкинските централи, признаването на геноцида, извършен от Турция над арменците и др.

За Националния фронт за спасение на България в Свиленград бюлетината е номер 8.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Previous articleРокерите от „Южни братя“ чукнаха 10 години
Next articleПуснаха за движение стария път за Капитан Андреево