Рокерите от „Южни братя“ чукнаха 10 години

0

Мощни мотори и музика събраха рокери и гости на Свиленград за 10 години от създаването на „Южни братя“. Юбилеят на рокерския клуб в града беше отбелязан с концерт на откритата сцена на площад „14 март“. Изпълненията бяха на пловдивската банда JIMMY’S BAND.

„Живи и здрави още много години, безаварийни километри и бензин без пари“, пожела вокалът на групата, която имаше разрешение да свири до 18.00 часа.

Десет години е и много, и малко време, за един рокерски клуб, каза президентът на „Южни братя“ Мартин Делибозов. Ако не са момчетата обаче няма как да се изкара толкова години.

Самият Мартин се пали по моторите преди 11 години, на единия от съборите в Ямбол. Някои ги привлича скоростта, за него обаче водеща се оказва по-скоро добрата компания. Рокерите са интересни хора, с различни професии и занимания, обяснява още Делибозов.

Около 20 души членуват в момента в рокерския клуб на Свиленград. Започнали са с 65 през 2005 година, когато основават „Южни братя“. Сега е по-трудно веднага да си спомнят кой е предложил името, но и днес то им се струва изключително подходящо. И макар 10 години по-късно, „братята“ да са понамалели, заради различия в интересите и характерите, признава Мартин Делибизов, в първите си години, клубът ни е бил един от най-големите в страната, а Делибозов става вицепрезидент на БМА.

Има такива рокерски клубове, които си харесват определена марка и всички членове карат само нея. Като например Ангелите на Ада, които имат само Харли, раказва още Мартин. Именно Ангелите на Ада от клона им в България очакваха рокерите на Свиленград за десетгодишния си юбилей, но пристигането на гостите се забави заради проливния дъжд в по-северните части на страната. Дъждът всъщност накара част от гостите да дойдат с коли, но все пак да уважат празника.

Президентът и вицепрезидентът на "Южни братя"
Президентът и вицепрезидентът на „Южни братя“

При нас има всякакви мотори, продължава Мартин. В „Южни братя“ всеки си избира мотора, според вкуса и възможностите си. Всеки човек е различен. Затова и каква е предпочитаната марка е доста относително.

За Валентин обаче, който е вицепрезидент на клуба няма две мнения по въпроса. В света има две марки мотори – Хонда и всички останали. Той и брат му – Михаил Бакърджиев – Набора, който участва в шоуто „България търси талант“, минават за едни от най-младите по възраст членове в клуба. Със сигурност обаче най-възрастният е предприемачът Ангел Ангелов.

Независимо от възрастта обаче, в клуба се следват ясни правила и устав, а новите членове минават през една година изпитателен срок. Безопасността не бива да се пренебергва, а основното предизвикателство по нашите неподходящи за мотористи пътища в комбинация с повечко адреналин е: да се върнеш жив. Затова и често се напомня правилото: в група не се кара с повече от 80 км в час. Напомня се и заради зачестилите напоследък тежки инциденти в града ни, някои – с фатален изход. Най-честото място, на което се случват пътния възел, където става обратен вираж.

Самото каране ме привлича, не съм фен на високите скорости, потвърждава и Валентин. А дали скъпият мотор те прави рокер? За Мартин отговорът е прост. Не, моторът не те прави рокер. Моторът просто ти дава свобода.

Рокерите използваха концерта като възможност да покажат подкрепата си за кандидата за кмет на ГЕРБ – Иван Андреев. След концерта те направиха импровизирано шествие с мотори и знамена, а после продължиха юбилея в клубното си помещение.

Previous article18-годишен младеж с „Фолксваген“ наниза пет коли
Next articleНФСБ ще се бори за балотаж на кметските избори

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...