Свиленградчанин с отворено писмо до Валери Симеонов

0

Свиленградчанин се обърна към Валери Симеонов с отворено писмо. Конкретен повод за него са атаките на Симеонов към шефа на новините на БТВ Венелин Петков и водещия Антон Хекимян. Автор на писмото е Николай Чакъров, студент по Международни икономически отношения. В него той представя личната си позиция за поведението на един български депутат. Публикуваме го без редакторска намеса.

Отворено писмо до г-н Валери Симеонов

Г-н Симеонов, не бих се обърнал към вас с “господин”, нито с каквато и да е форма на обръщение, но възпитанието ми не го позволява.Чувал ли сте тази толкова придирчива дума-възпитание? По поведението и отношението, което показвате явно – не. Да „дърпаш “ баби явно е патриотично средство да се бориш за избирателна активност. Да обиждаш майки на деца с увреждания явно е патриотичен крясък на храброст.Да заплашваш журналисти явно е демократичен подход на патриотизма в 21ви век.Или всичко това е една крещяща липса на възпитание.Изглежда е това.
Това поведение някак си не корелира с представите за поведение на един “уж” народен представител. Най-малкото такъв,който в националeн ефир сплашва журналисти.

Да ви припомня малко от Конституцията – журналистите не са ваши слуги. Журналистите не служат на вас, както и ние като граждани не ви служим. Точно обратното е. Вие сте избран от нас, за да работите за нас. Ние сме ваш работодател, а не обратното. А, журналистите по същество трябва да ви бъдат коректив и опозиция. Нещо, което в демократичните конституции е неприкосновено – правото на изказ и свободното слово.
Кога се превърнахте в такъв морален съдник?
Кога се превърнахте в толкова съвестен гражданин, който сезира Прокуратурата за всяко престъпление, за което знае?
След промените, които предложихте за застрояване на Пирин или след построяването на мотел “Козият Рог” или след поредната глобена дискотека?
Аз бих пратил прокуратурата да разследва мотел “Козият рог” на който сте собственик. Това не е ли конфликт на интереси или забравихте каква декларация попълнихте при встъпването ви като Народен Представител?
Като ще говорим с имена, аз бих попитал: Защо сменихте рождената си фамилия, която е Балевски?
Май следващият стол, който ще изстине е вашият, а не този на Виктор Николаев.
Жалко, че се превръщаме в държава с измислени партии и измислени депутати , които гордо парадират с невежеството си, незачитането на суверена и развяването си на измисленият им депутатски имунитет.
Нищо-да дърпаме баби, да наричаме с обидни квалификации майки на деца с увреждания, да вземем ей там едни депутатски пари и да се наречем патриоти. Целите за които живее един български депутат. Щеше да е смешно, ако не беше трагично. Вие сте олицетворение на всичко това, заради което българина не иска да чуе за думата политика, вие сте точно такъв политик, заради който четвъртата власт трябва да съществува. За да ви оказва контрол.

Николай Чакъров,студент

Previous articleОсъдиха 26-годишен на три години затвор за изнасилване
Next articleЗа Трифон Зарезан: В Димитровче зарязаха и избраха цар на лозята

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...