Пуснаха за движение стария път за Капитан Андреево

0

Старият път за Капитан Андреево вече е пуснат за движение на автомобили до 3,5 тона. Пътен знак в района на гробището посочва ограничението и причината за него „Свлачище“. Пътят е изцяло затворен за движение вече няколко месеца, а пътуващите използват обходен маршрут – през магистрала Марица. През март асфалтовата настилка в района на Якъка опасно пропадна, заради преовлажняване на почвата, от проливните дъждове. От свлачището, освен пътя, пострадаха и частни лозя.

Агенция „Пътна инфраструктура“, чиято собственост е пътят, пое ангажимента да укрепи съоръжението. Месеци наред жителите на граничните села Капитан Андреево, Генералово и Чернодъб недоволстваха, заради обходния маршрут. Преминаването през магистралата удължава пътя с около 40 км в двете посоки, а това се отразява на бюджета за гориво.

Пропадналият от свлачището стар път
Пропадналият от свлачището стар път

За да спестят километри, тежки камиони и леки автомобили преминаваха през още по-стар път, излизащ точно зад предприятие „Хранко“. Той обаче не е асфалтиран и създава опасност от произшествия, заради неравностите, завоите и близостта до реката.

С изричното настояване на община Свиленград, Областното пътно управление отстъпи за ползване техен път, с който проблемното свлачище се заобикаля. Теренът беше разчистен, тъй като доскоро там се изхвърляха растителни и други видове отпадъци.

Вчера следобед бяха трамбовани последните метри и пътят беше пуснат за движение. Но с ограничение – за автомобили до 3,5 тона. В следващите няколко седмици общински служители ще следят в двата края на пътя, спазва ли се ограничението, тъй като по-тежките машини биха го разрушили.

Previous articleНФСБ ще се бори за балотаж на кметските избори
Next articleЦветан Цветанов: Премиерът и ГЕРБ стоят зад Иван Андреев

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...