Пуснаха за движение стария път за Капитан Андреево

0

Старият път за Капитан Андреево вече е пуснат за движение на автомобили до 3,5 тона. Пътен знак в района на гробището посочва ограничението и причината за него „Свлачище“. Пътят е изцяло затворен за движение вече няколко месеца, а пътуващите използват обходен маршрут – през магистрала Марица. През март асфалтовата настилка в района на Якъка опасно пропадна, заради преовлажняване на почвата, от проливните дъждове. От свлачището, освен пътя, пострадаха и частни лозя.

Агенция „Пътна инфраструктура“, чиято собственост е пътят, пое ангажимента да укрепи съоръжението. Месеци наред жителите на граничните села Капитан Андреево, Генералово и Чернодъб недоволстваха, заради обходния маршрут. Преминаването през магистралата удължава пътя с около 40 км в двете посоки, а това се отразява на бюджета за гориво.

Пропадналият от свлачището стар път
Пропадналият от свлачището стар път

За да спестят километри, тежки камиони и леки автомобили преминаваха през още по-стар път, излизащ точно зад предприятие „Хранко“. Той обаче не е асфалтиран и създава опасност от произшествия, заради неравностите, завоите и близостта до реката.

С изричното настояване на община Свиленград, Областното пътно управление отстъпи за ползване техен път, с който проблемното свлачище се заобикаля. Теренът беше разчистен, тъй като доскоро там се изхвърляха растителни и други видове отпадъци.

Вчера следобед бяха трамбовани последните метри и пътят беше пуснат за движение. Но с ограничение – за автомобили до 3,5 тона. В следващите няколко седмици общински служители ще следят в двата края на пътя, спазва ли се ограничението, тъй като по-тежките машини биха го разрушили.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...