Повече местни ще играят в Свиленград 1921

0

С 22 играчи започна първата тренировка на Свиленград 1921. През следващите седмици от подготовката на тима ще бъде изчистена и окончателната група, която ще играе през новия сезон, а картотекирани ще бъдат 18 футболисти, каза заsvilengrad24 наставникът Стоян Димитров.

Димитров заяви още, че ще заложи през този сезон на по-голямото присъствие на свиленградчани в отбора и преброи 14 местни играчи, които са влезли в предварителната му селекция, няколко от които от ДЮШ.

С привличането на Димитър Ангелов, Георги Тасков, Георги Божинов, Жак Пехливанов и Красимир Бутраков искаме да покажем на децата от школата, че търсим приемственост, допълни треньорът.�

В тима за новия сезон са привлечени полузащитникът Николай Киров (Димитровград) и централният защитник Даниел Венков от школата на Черно море (Варна). Димитров чака отговор и от няколко централни нападатели от Б групата, които били готови да играят с жълто-зелената фланелка. Екипът на Свиленград са сменили Васил Гуджев, Васко Кочев, Благовест Зайцев и Йордан Вранчев.

Димитров уточни, че по време на подготовката ще бъдат изиграни 7 контролни срещи с отбори като Спартак (Пловдив), Раковски и Хеброс (Харманли). Амбицията през този сезон е класиране в шестицата.

Помощник на Стоян Димитров ще бъде отново Таско Попов. Той ще поеме тренировките и на юношите младша възраст. Децата са поверени отново на Валентин Петров, а подготвителна група на Димитър Калчоров. По двама футболисти от мъжкия отбор ще помагат на децата от първа и втора подготвителна група. Това са съответно Алил Кардашев и Стефан Ганчев, както и Златко Николов и Милен Вангелов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...