Повече местни ще играят в Свиленград 1921

0

С 22 играчи започна първата тренировка на Свиленград 1921. През следващите седмици от подготовката на тима ще бъде изчистена и окончателната група, която ще играе през новия сезон, а картотекирани ще бъдат 18 футболисти, каза заsvilengrad24 наставникът Стоян Димитров.

Димитров заяви още, че ще заложи през този сезон на по-голямото присъствие на свиленградчани в отбора и преброи 14 местни играчи, които са влезли в предварителната му селекция, няколко от които от ДЮШ.

С привличането на Димитър Ангелов, Георги Тасков, Георги Божинов, Жак Пехливанов и Красимир Бутраков искаме да покажем на децата от школата, че търсим приемственост, допълни треньорът.�

В тима за новия сезон са привлечени полузащитникът Николай Киров (Димитровград) и централният защитник Даниел Венков от школата на Черно море (Варна). Димитров чака отговор и от няколко централни нападатели от Б групата, които били готови да играят с жълто-зелената фланелка. Екипът на Свиленград са сменили Васил Гуджев, Васко Кочев, Благовест Зайцев и Йордан Вранчев.

Димитров уточни, че по време на подготовката ще бъдат изиграни 7 контролни срещи с отбори като Спартак (Пловдив), Раковски и Хеброс (Харманли). Амбицията през този сезон е класиране в шестицата.

Помощник на Стоян Димитров ще бъде отново Таско Попов. Той ще поеме тренировките и на юношите младша възраст. Децата са поверени отново на Валентин Петров, а подготвителна група на Димитър Калчоров. По двама футболисти от мъжкия отбор ще помагат на децата от първа и втора подготвителна група. Това са съответно Алил Кардашев и Стефан Ганчев, както и Златко Николов и Милен Вангелов.

Previous articleГласовити певици първи на фестивал в Албания
Next articleСвиленградчани на младежки обмен в Анталия. Бонус – концерт на Таркан

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...