Свиленградчани на младежки обмен в Анталия. Бонус – концерт на Таркан

0

7 от членовете на младежката организация „Изида-Свиленград”, взеха участие в международния обмен „Имам цел, която мога да постигна”. В него се включиха 35 младежи на възраст 15-25 години от 5 държави: България, Естония, Италия, Словения и Турция. Лагерът се проведе от 25 юни до 03 юли в град Анталия, Турция и беше финансиран от Програмата на Европейската комисия „Младежта в действие”.

Основната тема на обмена била ориентирането като алтернатива за спорт и прекарване на свободното време� на младите хора. Участниците са получили основни знания за ориентирането с карта и компас в непозната местност. По време на обмена били организирани още групови игри за опознаване на другите и изграждане на взаимно уважение и доверие, дискусии на различни теми, презентации, между културни дейности и други.

Изненадата на организаторите се оказал концерт на известния турски изпълнител Таркан, който свиленградчанчетата имали удоволствие да видят на живо.

Участниците Живко Павлов, Здравена Добчева, Мария Грудева, Персиана Миткова, Христо Апостолов и Христо Русев споделиха след завръщането си, че са останали очаровани от гостоприемството, отличните условия и добрата организация, предоставени от организаторите на обмена.

„Това беше едно вълнуващо преживяване, в което имахме възможност да посетим и опознаем туристическата столица на Република Турция, да се срещнем с много интересни млади хора от различни краища на Европа, да споделим и дискутираме различни мнения и идеи по важни въпроси, касаещи младите хора и да прекараме една незабравима седмица заедно. Радостното е, че в края на обмена започнахме да работим с партньорските организации по разработването на нов съвместен проект, в който ще участваме заедно и който ще се проведе през лятото на 2013 г. в Словения”, сподели лидерът на българската група – Любомир Апостолов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...