Свиленградчани на младежки обмен в Анталия. Бонус – концерт на Таркан

0

7 от членовете на младежката организация „Изида-Свиленград”, взеха участие в международния обмен „Имам цел, която мога да постигна”. В него се включиха 35 младежи на възраст 15-25 години от 5 държави: България, Естония, Италия, Словения и Турция. Лагерът се проведе от 25 юни до 03 юли в град Анталия, Турция и беше финансиран от Програмата на Европейската комисия „Младежта в действие”.

Основната тема на обмена била ориентирането като алтернатива за спорт и прекарване на свободното време� на младите хора. Участниците са получили основни знания за ориентирането с карта и компас в непозната местност. По време на обмена били организирани още групови игри за опознаване на другите и изграждане на взаимно уважение и доверие, дискусии на различни теми, презентации, между културни дейности и други.

Изненадата на организаторите се оказал концерт на известния турски изпълнител Таркан, който свиленградчанчетата имали удоволствие да видят на живо.

Участниците Живко Павлов, Здравена Добчева, Мария Грудева, Персиана Миткова, Христо Апостолов и Христо Русев споделиха след завръщането си, че са останали очаровани от гостоприемството, отличните условия и добрата организация, предоставени от организаторите на обмена.

„Това беше едно вълнуващо преживяване, в което имахме възможност да посетим и опознаем туристическата столица на Република Турция, да се срещнем с много интересни млади хора от различни краища на Европа, да споделим и дискутираме различни мнения и идеи по важни въпроси, касаещи младите хора и да прекараме една незабравима седмица заедно. Радостното е, че в края на обмена започнахме да работим с партньорските организации по разработването на нов съвместен проект, в който ще участваме заедно и който ще се проведе през лятото на 2013 г. в Словения”, сподели лидерът на българската група – Любомир Апостолов.

Previous articleПовече местни ще играят в Свиленград 1921
Next articleНад 100 искат Джулай морнинг на Мезек да стане традиция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...