Местно предприятие със златни отличия от Месомания 2012

0

Свиленградско предприятие за преработка на месо и колбаси обра наградите на „Месомания 2012”, едно от най-авторитетните изложения на месо и месни продукти, което се проведе тези дни в Интер Експо Център София. „Бурденис 93” ООД спечелиха златни медали за два от продуктите си – “Селска�наденица с праз” и сурово – сушен колбас “Боровец”. Вкусовите им качества бяха оценени от експертно жури с председател д-р Любомир Кулински – директор на дирекция �„Контрол на храните” в Българска агенция по безопасност на храните.

Месокомбинатът спечели и признанието на клиентите като грабна и наградата на потребителите за тип шунков шпек „Свилена”. На различните месарски щандове, вкусът на колбас „Свилена” е допаднал най-много на потребителите, опитали от продуктите на десетки фирми от цялата страна и описали предпочитанията си в специална анкета, организирана от Асоциацията на месопреработвателите в България и Асоциация „Активни потребители“.

И трите колбаса са със специфични за нашия регион вкусове, разработени с усилията на екипа на местното предприятие, разказа и технологът Светлана Панайотова.

Цехът спечели и друга титла – почетен знак на Българската стопанска камара за качествено покритие на български продукт.

Събитието се организира за пета поредна година. Във форума със свои щандове са се включили над 500 производители, които представят продуктите си в секторите Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното и Интерфуд и дринк – 2012.

Previous articleПияни правят погром в спешното
Next articleАрестуваха митничар и още 7 за контрабанден канал

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...