Вдъхновена от „Веселяци” броеница номер 1 на Месомания

0

Сурово-сушеният продукт „Веселяшка броеница“, носещ името на Клуб за народни танци „Веселяци“-Свиленград спечели Златен медал и диплом от най-авторитетната международна специализирана изложба за месо, месни продукти и съпътстващи месната индустрия дейности в България – Месомания 2013. �

От 6-ти до 9-ти ноември се проведе 20-то юбилейно изложение на хранително-вкусовата промишленост „Месомания 2013“. На престижния форум участваха над 370 преработватели и дистрибутори на храни и напитки от страната и Европа.

Това е поредното отличие за местния производител от „Месомания”. На два пъти пък авторските им продукти, разработени в местния цех, получиха международно признание и златни медали от световното изложение във Франкфурт. Подобаващо оценени от световния месопреработвателен форум преди време бяха качеството и вкусът на сурово-сушен салам „Боровец”, „Цалапишки бабек”, „Чоризо”, сурово-сушен бут „Елена”.

Признанието за новия продукт, вдъхновен от фолклорните танци на „Веселяците”, идва в юбилейната 20-та година от съществуването на месопреработвателното предприятие.

На тазгодишната „Месомания” организаторите отчетоха запазване на тенденцията за увеличаване на броя участници от малкия и средния бизнес. Основен акцент бяха месни храни, произведени с технологии, които ги правят по-здравословни.

Previous articleБежанци, приклещени между статута и документите
Next articleКакво е майчин език за ромите и може ли от него да стане скеч?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...