Вдъхновена от „Веселяци” броеница номер 1 на Месомания

0

Сурово-сушеният продукт „Веселяшка броеница“, носещ името на Клуб за народни танци „Веселяци“-Свиленград спечели Златен медал и диплом от най-авторитетната международна специализирана изложба за месо, месни продукти и съпътстващи месната индустрия дейности в България – Месомания 2013. �

От 6-ти до 9-ти ноември се проведе 20-то юбилейно изложение на хранително-вкусовата промишленост „Месомания 2013“. На престижния форум участваха над 370 преработватели и дистрибутори на храни и напитки от страната и Европа.

Това е поредното отличие за местния производител от „Месомания”. На два пъти пък авторските им продукти, разработени в местния цех, получиха международно признание и златни медали от световното изложение във Франкфурт. Подобаващо оценени от световния месопреработвателен форум преди време бяха качеството и вкусът на сурово-сушен салам „Боровец”, „Цалапишки бабек”, „Чоризо”, сурово-сушен бут „Елена”.

Признанието за новия продукт, вдъхновен от фолклорните танци на „Веселяците”, идва в юбилейната 20-та година от съществуването на месопреработвателното предприятие.

На тазгодишната „Месомания” организаторите отчетоха запазване на тенденцията за увеличаване на броя участници от малкия и средния бизнес. Основен акцент бяха месни храни, произведени с технологии, които ги правят по-здравословни.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...