Арестуваха митничар и още 7 за контрабанден канал

0

9,5 милиона къса цигари на стойност над 3 543 750 лева са задържани при съвместна операция на ГДБОП и ОД МВР Хасково. Арестувани са 8 души, сред които един митничар, съобщиха от МВР. Той е съдействал за безпроблемното преминаване на цигарите през границата.

Специализираната операция е била под ръководството на Окръжна прокуратура Хасково и е целяла пресичане на незаконния трафик и разпространение на акцизни стоки – цигари.

Цигарите са били натоварени в ТИР с тапа от неакцизни стоки, който влязъл от Гърция през ГКПП „Капитан Петко Войвода“.Товарът бил предназначен за софийския пазар, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Контролирани са при придвижването им към столицата и ТИР-ът е задържан в околностите на София. Късно тази нощ се е пристъпило към задържания. Известни са поръчителите, хората, които са финансирали, хората, които са осигурявали преминаването и транспортирането на стоката“, каза министър Цветанов.

В контрабандния канал участват български и чужди граждани. Изяснено е още, че групата е действала от известно време, като използвала различни схеми за контрабандния внос през границата – под прикритието на внос на найлонови торбички от Турция и Франция, а през Гърция- чрез използване на неистински ТИР карнети и регистрационни табели на МПС.

Процесуално-следствените действия, обиски и претърсвания продължават на територията на София и Хасково.

Previous articleМестно предприятие със златни отличия от Месомания 2012
Next articleСъдът реши: Само един остава в ареста

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...