Арестуваха митничар и още 7 за контрабанден канал

0

9,5 милиона къса цигари на стойност над 3 543 750 лева са задържани при съвместна операция на ГДБОП и ОД МВР Хасково. Арестувани са 8 души, сред които един митничар, съобщиха от МВР. Той е съдействал за безпроблемното преминаване на цигарите през границата.

Специализираната операция е била под ръководството на Окръжна прокуратура Хасково и е целяла пресичане на незаконния трафик и разпространение на акцизни стоки – цигари.

Цигарите са били натоварени в ТИР с тапа от неакцизни стоки, който влязъл от Гърция през ГКПП „Капитан Петко Войвода“.Товарът бил предназначен за софийския пазар, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Контролирани са при придвижването им към столицата и ТИР-ът е задържан в околностите на София. Късно тази нощ се е пристъпило към задържания. Известни са поръчителите, хората, които са финансирали, хората, които са осигурявали преминаването и транспортирането на стоката“, каза министър Цветанов.

В контрабандния канал участват български и чужди граждани. Изяснено е още, че групата е действала от известно време, като използвала различни схеми за контрабандния внос през границата – под прикритието на внос на найлонови торбички от Турция и Франция, а през Гърция- чрез използване на неистински ТИР карнети и регистрационни табели на МПС.

Процесуално-следствените действия, обиски и претърсвания продължават на територията на София и Хасково.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...