Пияни правят погром в спешното

0

Пияни роми изпочупиха „Бърза помощ“ – Свиленград в събота вечерта. Днес работници вземаха размерите на стъклата, за да възстановят стъклата, които те трошили с голи ръце.

Много се изплашихме, имаше доста кръв по пода, разказва санитарката, която и днес продължава да е в шок от преживяното преди два дни.

Ромите подали сигнал на спешния телефон 112, за да искат помощ за „пиян с повръщане“. От централата в Кърджали, където се приемат обажданията, преценили да не изпращат екип на Бърза помощ на мястото и отказали.

Разярени, двамата роми отишли на място, започнали да трошат и да псуват. Освен потрошените стъкла в спешното, те нахлули и в манипулационната, където преобърнали масата и счупили лампата.

Видяхме как един от тях влиза като хала, носейки друг на ръце, разказва Николай, чиято съпруга в същото време била на система в спешния център. Започнаха да псуват, да ритат, да бутат и да блъскат врати. В това време в помещението има още една жена, както и дете, твърди очевидецът.

От екипа в спешното се обадили на полицията. На работа са били само жени – лекарката, фелдшерката и санитарката.

Два полицейски екипа трудно се справили с хулиганите, но успели да ги арестуват.�Двамата вандали са осъдени в Районния съд в Свиленград. По обвинение в хулиганство те трябва да заплатят 150 и 300 лв. глоба.

Днес в спешното се обмисляше вариант за поставяне на паник бутон, за да се осигури елементарна безопасност на дежурния екип.

виж снимки: http://www.bnews.bg/article-63203

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...