Пияни правят погром в спешното

0

Пияни роми изпочупиха „Бърза помощ“ – Свиленград в събота вечерта. Днес работници вземаха размерите на стъклата, за да възстановят стъклата, които те трошили с голи ръце.

Много се изплашихме, имаше доста кръв по пода, разказва санитарката, която и днес продължава да е в шок от преживяното преди два дни.

Ромите подали сигнал на спешния телефон 112, за да искат помощ за „пиян с повръщане“. От централата в Кърджали, където се приемат обажданията, преценили да не изпращат екип на Бърза помощ на мястото и отказали.

Разярени, двамата роми отишли на място, започнали да трошат и да псуват. Освен потрошените стъкла в спешното, те нахлули и в манипулационната, където преобърнали масата и счупили лампата.

Видяхме как един от тях влиза като хала, носейки друг на ръце, разказва Николай, чиято съпруга в същото време била на система в спешния център. Започнаха да псуват, да ритат, да бутат и да блъскат врати. В това време в помещението има още една жена, както и дете, твърди очевидецът.

От екипа в спешното се обадили на полицията. На работа са били само жени – лекарката, фелдшерката и санитарката.

Два полицейски екипа трудно се справили с хулиганите, но успели да ги арестуват.�Двамата вандали са осъдени в Районния съд в Свиленград. По обвинение в хулиганство те трябва да заплатят 150 и 300 лв. глоба.

Днес в спешното се обмисляше вариант за поставяне на паник бутон, за да се осигури елементарна безопасност на дежурния екип.

виж снимки: http://www.bnews.bg/article-63203

Previous articleНапусна ни Кирил Станков
Next articleМестно предприятие със златни отличия от Месомания 2012

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...