Два златни медала за свиленградско предприятие

0

„Месомания” за пореден път отличи вкусовете на „Бурденис 93”

Два златни медала грабна месокомбинат „Бурденис 93” от поредното издание на Месомания, което се проведе в Интер Експо Център – София. На най-голямата международна изложба в областта на хранително-вкусовата промишленост в Югоизточна Европа сред най-вкусните и качествени продукти бяха италианска луканка „Милано“ и сурово-сушено свинско филе „Ломо Ембучадо“. Колективни участия в изложбите имаха както фирми от родната индустрия, така и от Италия, Унгария и др. страни. За пръв път с щандове се включиха компании от Молдова и Китай. За поредна година пък присъствието на свиленградската фирма беше отчетливо.

Всяка година излизаме с нови продукти на пазара, коментираха от „Бурденис 93”. Опитваме се да покажем както специфични за нашия регион вкусове, така и да внесем доза екзотично влияние. Италианската луканка е комбинация от българско охладено свинско и говеждо месо, но с типичен италиански вкус, взаимстват от старите рецепти и традиции на Австро-Унгария. Другият, впечатлил журито продукт – Ломо Ембучадо има испанска нотка. Това е сурово-сушен деликатес, приготвен от цяло свинско филе, с ниско съдържание на мазнини и високо на протеини. Продуктът е разработен по идея на семеен приятел, под контрола на главния технолог инж. Светлана Панайотова и с подкрепата на водеща европейска фирма за подправки.

Двата златни медала са поредното признание за продуктите на свиленградското предприятие за преработка на месо и колбаси от Месомания – най-авторитетната международна специализирана изложба за месо, месни продукти и съпътстващи местната индустрия дейности в България. През годините тукашното предприятие е печелило редица пъти златни медали, а през 2012-та впечатли и потребителите, които обявиха от анкетно проучване свиленградски колбас за номер едно.

Четири продукта на месопреработвателното предприятие „Бурденис 93” получиха миналата година международно признание от провелото се във Франкфурт световно изложение на месопрероботвателната промишленост IFFA 2013.

Previous articleЧистят сводовете на стария мост от дънери
Next articleВъзобновиха ремонта на 13 улици в центъра

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...