Митничари подозират нова чистка заради лоши оценки

0

Протестно писмо подготвят служители на Митница Свиленград, научи svilengrad24.info. Близо 80 на сто от митничарите на пункт Капитан Андреево са получили ниска оценка за работата си през изминалата година. По шестобалната система, при която се оценява нивото на служителите на база показани резултати и изпълнение на служебните задължения, шестицата е най-ниската оценка, а единицата е отличен. Масово митничари са оценени с „четири”.

Оценката се подготвя от началника на митницата Тодор Караиванов. Така протестното писмо, което се подготвя, ще бъде изпратено до него с подписите на протестиращите служители. Копие от него ще бъде изпратено и до шефа на Агенцията Ваньо Танов. Самият Караиванов е получил такава оценка от шефа си Танов, твърдят запознати.

Не може в медиите да се излиза с изявление, че през миналата година, изпълнението на приходите е със 17 на сто по-високо от плануваното, а служителите, събрали по време на работа близо 10 млн. лв. повече, да са ниско оценени и с незадоволителни резултати.

Вълнението сред митничарите е поради още няколко причини, които те намират за основателни. Законът дава право на прекия ръководител да отстрани от работа при два поредни незадоволителни резултата държавния служител. Някои от митничарите подозират, че догодина се подготвя нова чистка на местни кадри на пункт Капитан Андреево.

От новите служители, назначени на работа в Митница Свиленград едва 10 на сто са от Свиленград, твърдят те. Във всяка митническа смяна продължават да работят по 2-ма до 3-ма командировани от други митници. Според опитни митничари, това е начин да се дискредитират за пореден път местните служители, а поведението на ръководството към свиленградчани е повече от тенденциозно.

Според тях системата на оценка е неадекватна, защото дава повече резултатност при заловена „кокошкарска” контрабанда. В продължение на 30 години служба митницата в Свиленград е доказала, че може да бъде сериозен фактор в борбата срещу наркотрафика например, твърдят митничари.

Недоволните митничари наричат геноцид отношението на ръководството към местните. Освен с изказванията относно лоялността на служителите към системата, и с насрещните проверки на полиция, граничари и мобилни групи.

Ние трябва да работим съвместно при борбата са контрабандата, а не един против друг, и след това да следват разпити за митничарите в полицейското управление. Само пожарникарите все още не ни правят обратна проверка, твърдят близки до проблема. А на един митничар при този трафик на тежки и леки автомобили, най-големият в Европа и сред най-големите в света, натовареността е средно по 100 български возила плюс тези с чужда регистрация.

Previous articleВ Чернодъб зарязаха за Трифон Зарезан
Next articleИзненада: Пълно с хора на протеста срещу EVN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...