Протестиращи блокираха достъпа до Капитан Андреево

0

Протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев блокираха магистрала Марица на 109 км при разклона за Капитан Андреево около 20.00 часа днес. Блокадата продължи около три часа.

На пътното платно бяха разпънати тенти и палатки. Полицията ги премахна, но те отново бяха сложени от протестиращите. Хората заявиха, че ще се махнат след като правителството подаде оставка.

Протестиращите са от Свиленград и Хасковска област. На мястото бе и адвокат Николай Хаджигенов, един от „отровното трио”, организатор на протестите в София.

Блокадата бе планирана за утре. Ден по-рано обаче достъпът до пункта с Турция беше спрян в двете посоки. Хората скандираха „Оставка! Веднага!”, „Мафията вън”.

От социалната мрежа от групата „Свиленград иска оставка” протестиращите призоваха и други да се присъединят към тях. По-късно стана ясно, че достъпът до протеста е отрязан.

„Знаем, че са блокирали целият град и не можете да стигнете до протеста, но към нас идват хора, които буквално са изподрани от храстите, през които са газили! Имаме нужда от вас! Има ли желание има и начин… Да живее България! Вън всички мутри!, написаха организаторите в социалната мрежа.

Адвокат Хаджигенов заяви: Ние ще победим. Може да не е днеска, може да не е утре, но ние ще победим. Правото на протест е защитено. Правителствата са длъжни да осигурят гражданите, когато протестират мирно. Палатките остават тук, ние също.

Пътят бе освободен около 23.00 часа. Очаква се да бъде блокирана друга точка.

Previous articleСвиленградчани участваха в програмата „Нови хоризонти за малките населени места“
Next articleПротест срещу цената на водата в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...