Протестиращи блокираха достъпа до Капитан Андреево

0

Протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев блокираха магистрала Марица на 109 км при разклона за Капитан Андреево около 20.00 часа днес. Блокадата продължи около три часа.

На пътното платно бяха разпънати тенти и палатки. Полицията ги премахна, но те отново бяха сложени от протестиращите. Хората заявиха, че ще се махнат след като правителството подаде оставка.

Протестиращите са от Свиленград и Хасковска област. На мястото бе и адвокат Николай Хаджигенов, един от „отровното трио”, организатор на протестите в София.

Блокадата бе планирана за утре. Ден по-рано обаче достъпът до пункта с Турция беше спрян в двете посоки. Хората скандираха „Оставка! Веднага!”, „Мафията вън”.

От социалната мрежа от групата „Свиленград иска оставка” протестиращите призоваха и други да се присъединят към тях. По-късно стана ясно, че достъпът до протеста е отрязан.

„Знаем, че са блокирали целият град и не можете да стигнете до протеста, но към нас идват хора, които буквално са изподрани от храстите, през които са газили! Имаме нужда от вас! Има ли желание има и начин… Да живее България! Вън всички мутри!, написаха организаторите в социалната мрежа.

Адвокат Хаджигенов заяви: Ние ще победим. Може да не е днеска, може да не е утре, но ние ще победим. Правото на протест е защитено. Правителствата са длъжни да осигурят гражданите, когато протестират мирно. Палатките остават тук, ние също.

Пътят бе освободен около 23.00 часа. Очаква се да бъде блокирана друга точка.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...