Протест срещу цената на водата в Свиленград

0

Едва 30-тина души излязоха на протест в Свиленград срещу повишената цена на водата, въпреки масовото недоволство в социалните мрежи. От 1 август живителната течност скочи на 3,50 лв. за кубик като стана най-скъпата в страната. В същото време от близо година от чешмите тече мътилка. Преди седмици пък водата в цялата община бе спряна превантивно, след като 29 крави умряха след водопой от канал на Марица в района на Димитровград.

„Искаме вода, не коктейл от железа”, „Висока цена за отровна вода” и „Не искаме вода с манган и железа” скандираха протестиращите.

Към протеста се присъединиха и младо семейство, което живее в Германия, но често се връща в Свиленград.

Хората минаха през централната улица на града и спряха пред общината, където „аплодираха” местната управа. С това показаха, че очакват от кмета на града реакция и подкрепа в защита на интересите на гражданите.

След това протестиращите продължиха към ВиК в Свиленград, където продължиха да скандират. Някои от присъединилите се към протеста споделиха, че са разбрали за него в последния момент и посочиха това като вероятна причина да няма много хора, въпреки масовото недоволство. Според други става дума или за безхаберие, или защото хората смята, че „кучетата лаят, керванът си върви”.

Очаква се протестите да продължат.

Previous articleПротестиращи блокираха достъпа до Капитан Андреево
Next articleАвточасти от АUTODOC: немска коректност, високо качество, достъпни цени

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...