И митничарите с подписка против управлението

0

Митничари от Свиленград започнаха тази сутрин подписка, която ще изпратят до шефа на Агенцията Ваньо Танов. Подписката е придружена с писмено възражение срещу поставените им годишни оценки от началника на Митница Свиленград. Според тях, Тодор Караиванов е понижил „незаконосъобразно, неоснователно и несправедливо” поставените от преките им ръководители оценки, без да има пряко и обективно впечатление върху работата им. (виж Възражение)

Както svilengrad24 вече писа, близо 80 на сто от митничарите на пункт Капитан Андреево са получили ниска оценка за работата си през изминалата година. По шестобалната система, при която се оценява нивото на служителите на база показани резултати и изпълнение на служебните задължения, шестицата е най-ниската, а единицата е отличен. Масово митничари са оценени с „четири”.

Щом получиха оценките си, опитни митничари заподозряха, че се готви нова чистка на местни кадри в митницата и се заканиха да протестират. Два лоши резултата, според тях, ще дадат право на ръководството за ги отстрани от работа.

Очаква се тези дни възражението да бъде подписано от всички митнически служители, които се чувстват ощетени от оценяването. Към тях декларират, че ще се присъединят и други колеги.

До Г-н Ваньо Танов

Директор на Агенция„Митници”

ВЪЗРАЖЕНИЕ

от служители на Митница Свиленград във връзка с коригиране на годишни оценки за 2012 г.

Уважаеми Г-н Танов,

Обръщаме се към Вас, за да изразим несъгласието си с коригирането на годишните ни оценки от Началника на Митница Свиленград. Той е понижил направените ни от преките ни ръководители годишни оценки от „Изпълнението напълно отговаря на изискванията” в „Изпълнението отговаря не напълно на изискванията”. Считаме това за незаконосъобразно, неоснователно и несправедливо поради следните съображения.

1.Коментарът на контролиращия орган и респ. коригирането на оценката е направено след като ние вече сме подписали формуляра на всички определени места, на които е предвиден подпис на оценявания служител, което противоречи на процедурата описана в чл.21 ал.2 от Наредба за условията и реда за оценяване изпълнението на служителите в държавната администрация.

2.Съгласно чл.5 ал.1 от Наредба за условията и реда за оценяване изпълнението на служителите в държавната администрация Началникът на Митница Свиленград не се явява контролиращ орган по оценяването на по-голямата част от нас и влизането му в ролята на такъв е нарушение на реда определен с тази наредба.

3.Считаме също, че началникът на митницата няма директна представа за компетентността ни и пряко наблюдение върху начина, по който се справяме с работата си. Въпреки това той прави извода, че заслужаваме по-ниска оценка от тази дадена ни от преките ни ръководители и я понижава без да е изискал допълнителна информация от оценяващия ръководител, без да потърси допълнително мнение от други служители и без да отчита наличната информация за мнения на външни потребители за работата ни.

4.Преизпълнението на приходите за 2012г. от митница Свиленград е в порядъка на над 10 милиона лева, което бе цитирано и в медиите. Не би могло възможно постигането на тези резултати да е само с по-малка част от целия състав на митницата.

Това води до убеждението, че оценяването не е извършено, както предвижда чл.18 ал.1 от Наредбата, а именно „безпристрастно и компетентно въз основа на обективно установими факти и обстоятелства”. Нямаме основателно обяснение от началника на митницата защо са намалени оценките ни, както и коя и каква част от задълженията си не сме изпълнили.

Въз основа на гореизложеното, молим Ви г-н Танов да отмените направените корекции на годишните ни оценки за 2012г. от началника на митница Свиленград и да обърнете внимание за спазване на процедурата по оценяване на служителите в митница Свиленград.

С уважение

подписано приложение от служители на Митница Свиленград

Previous articleШишков: Най-големият монопол в държавата са мъртвите души в избирателните списъци
Next articleПротест и тази неделя

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...