Протест и тази неделя

0

Поредно протестно шествие се подготвя в Свиленград тази неделя, навръх националния празник на България. Организаторите обявиха, че ще се включат в националните протести на трети март, а обявеният начален час е 11.00, на площада пред Свилена.

Исканията на протестиращите ще бъдат прочетени по-късно от трибуната на площад „14 март”, каза Огняна Господинова. Ние също ще поднесем венци и цветя пред паметника на загиналите по време на войните от свиленградска община, за да покажем своето уважение и почит.

Именно на трети март ще бъде открита и подписката в подкрепа на декларацията с искания, които ще бъдат изпратени до президента. Тогава ще бъдат обявени официално и местните искания. Организаторите за пореден път заявиха, че протестът няма политически характер, а гражданска промяна.

В декларацията до държавния глава пише: Ние, гражданите на Свиленград се обявяваме в подкрепа на националните искания относно ЕРП-ата. Незабавно преразглеждане на договорите им, намаляване на цените и регулация на ценообразуването, както и използване на евтината електроенергия от АЕЦ „Козлодуй” за задоволяване потребностите на страната. Деклараторите заявяват още, че като граждани и данъкоплатци на тази държава настояват за редица промени, сред които: провеждане на Велико народно събрание и промяна на Конституцията, граждански квоти във всички регулаторни органи и комисии на ротационен принцип, не повече от два мандата за народните представители, въвеждане на реални мерки за стимулиране на раждаемостта, като премахване на обвързването на детските надбавки с дохода. Приоритет в икономическото развитие на страната да бъде стимулирането на средния и малкия бизнес. Декларацията завършва с искането за достоен живот в родината за нас, нашите деца и родители. (пълният текст ще добавим утре)

Вече има избран инициативен комитет. В него влизат Огняна Господинова, Виктория Костадинова, Живко Желев, Атанас Господинов, Петко Петков, Ангел Петров и Стефан Стойчев. Идеята за създаването му възникна спонтанно по време на последния протест пред офиса на EVN в Свиленград.

Previous articleИ митничарите с подписка против управлението
Next articleПротест за 3 март. Рехав

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...