Шишков: Най-големият монопол в държавата са мъртвите души в избирателните списъци

0

Най-важното сега е да се проведат честни и почтени избори, заяви Георги Шишков и сподели своите опасения, че исканата от хората промяна може да бъде фалшифицирана. Бившият депутат от ОДС подчерта, че изказва своето мнение като гражданин и като такъв алармира обществото за опасността, която може да подмени вота на хората.

Тази тема сега са захлупва, заяви Шишков. Но темата избирателни списъци е много важна. В момента избирателите са 7 млн. Никой не пипа избирателните списъци. А това е най-големият монопол, ведно с енергоразпределителните дружества.

Според него гражданите имат право да поискат свое представителство, не просто наблюдатели, в ЦИК, районните и секционните избирателни комисии, за да не бъдат заблудени в резултата и да не бъде шантажирана подкрепата им.

В избирателните списъци има близо 800 хил. мъртви души, с които вотът на гражданите може да бъде подменен, заяви той.

Ще стане това, което стана на изборите в Свиленград преди вече 7 години, предупреди той, и срещу което започнах дело в Страсбург. Отварял съм чувалите и видях безобразията. Практически аз алармирам, че изборите ще бъдат тотално фалшифицирани и, дори да се промени избирателния закон и да има половина мажоритарни кандидати, може би, хората няма да имат реално представителство в парламента.

Според Георги Шишков хората трябва да настояват да имат представителство и в Комисията за защита на конкуренцията, за да предотвратят картели, като например този с цената на горивата, лустрация и право на не повече от три мандата във властта.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...