Шишков: Най-големият монопол в държавата са мъртвите души в избирателните списъци

0

Най-важното сега е да се проведат честни и почтени избори, заяви Георги Шишков и сподели своите опасения, че исканата от хората промяна може да бъде фалшифицирана. Бившият депутат от ОДС подчерта, че изказва своето мнение като гражданин и като такъв алармира обществото за опасността, която може да подмени вота на хората.

Тази тема сега са захлупва, заяви Шишков. Но темата избирателни списъци е много важна. В момента избирателите са 7 млн. Никой не пипа избирателните списъци. А това е най-големият монопол, ведно с енергоразпределителните дружества.

Според него гражданите имат право да поискат свое представителство, не просто наблюдатели, в ЦИК, районните и секционните избирателни комисии, за да не бъдат заблудени в резултата и да не бъде шантажирана подкрепата им.

В избирателните списъци има близо 800 хил. мъртви души, с които вотът на гражданите може да бъде подменен, заяви той.

Ще стане това, което стана на изборите в Свиленград преди вече 7 години, предупреди той, и срещу което започнах дело в Страсбург. Отварял съм чувалите и видях безобразията. Практически аз алармирам, че изборите ще бъдат тотално фалшифицирани и, дори да се промени избирателния закон и да има половина мажоритарни кандидати, може би, хората няма да имат реално представителство в парламента.

Според Георги Шишков хората трябва да настояват да имат представителство и в Комисията за защита на конкуренцията, за да предотвратят картели, като например този с цената на горивата, лустрация и право на не повече от три мандата във властта.

Previous articleПротестиращите готвят подписка с искания до президента
Next articleИ митничарите с подписка против управлението

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...