Близо 60 митничари подписаха бунта

0

Подписката на свиленградските митничари беше изпратена и се очаква днес да бъде депозирана в управлението на Агенция Митници. 58 служители на МП Капитан Андреево са сложили парафите си в знак на протест срещу годишните оценки, поставени им от началника на Митницата в Свиленград Тодор Караиванов. Част от подписалите се митничари са солидарни с протеста на колегите си и подкрепят възражението до Ваньо Танов.

Повече от една трета от служителите се обявиха срещу коригираните от началника на Митницата оценки, поставени от преките им ръководители. В понижението „Изпълнението на задълженията напълно отговаря на изискванията“ към „Изпълнението не напълно отговаря на изискванията“ те виждат опит за отстраняването им от работа. Единствената по-ниска оценка е – „Неприемливо изпълнение”. Освен това лошите оценки биха се отразили на повишаването им в ранг или длъжност и ще доведат до намаляване на заплатите.

Очаква се Ваньо Танов да се произнесе по възражението в законоустановения 7-дневен срок от получаването му, като неговото решение ще е окончателно.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...