Близо 60 митничари подписаха бунта

0

Подписката на свиленградските митничари беше изпратена и се очаква днес да бъде депозирана в управлението на Агенция Митници. 58 служители на МП Капитан Андреево са сложили парафите си в знак на протест срещу годишните оценки, поставени им от началника на Митницата в Свиленград Тодор Караиванов. Част от подписалите се митничари са солидарни с протеста на колегите си и подкрепят възражението до Ваньо Танов.

Повече от една трета от служителите се обявиха срещу коригираните от началника на Митницата оценки, поставени от преките им ръководители. В понижението „Изпълнението на задълженията напълно отговаря на изискванията“ към „Изпълнението не напълно отговаря на изискванията“ те виждат опит за отстраняването им от работа. Единствената по-ниска оценка е – „Неприемливо изпълнение”. Освен това лошите оценки биха се отразили на повишаването им в ранг или длъжност и ще доведат до намаляване на заплатите.

Очаква се Ваньо Танов да се произнесе по възражението в законоустановения 7-дневен срок от получаването му, като неговото решение ще е окончателно.

Previous articleПротест за 3 март. Рехав
Next articleПоклон в деня на национален траур. Нов протест в събота

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...