Рибари искат отпадане на забраната за нощен риболов

1

Отпадане на забраната за нощен риболов искат рибари. Подписката върви в различни рибарски групи в социалната мрежа. Досега е подкрепена от над 1000 души, сред които и свиленградчани.

Искането е за промяна на Закона за рибарство и аквакултури и премахване на думите „само през светлата част на денонощието” от чл. 24, ал. 5. Според рибарите има редица аргументи за премахване на забраната. Един от тях е, че през лятото рибите са активни предимно нощем, а любителите на риболова не могат пълноценно да го упражняват. От друга страна, забраната създавала  много дискомфорт и карала рибарите да загърбят хобито си. Според тях ограничението пречи при организирането на няколко дневни излети и на практика има много случаи, в които не се спазва. Отпадането на забраната, според част от любителите рибари, може да ограничи бракониерите, които използват предимно прикритието на нощта.

Очаква се при събирането на достатъчно подписи да бъдат поискани промени в Закона.

Previous articleГЕРБ в Свиленград с три номинации за кмет на общината
Next articleБез вода в квартал „Простор” в Свиленград

1 COMMENT

  1. Много точно. Сега като знаят, че нощем няма никой и си дънят както си искат. А ИАРА-джиите и без това не ходят нощем на проверки без полицейска охрана, иначе лошо. А щом се разреши нощния риболов и за тях ще е по-лесно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...