Поклон в деня на национален траур. Нов протест в събота

0

В обявения ден на национален траур, протестиращи от последните седмици в Свиленград поставиха цветя в памет на Пламен Горанов. 36-годишният младеж се самозапали по време на протестите във Варна, на 20 февруари, с искане за оставка на кмета Кирил Йорданов и целия общински съвет в града. Пламен почина от раните си на 3 март, след като прекара 11 дни в кома, с над 80 процента изгаряния, а смъртта му потресе хиляди хора в цялата страна.

Правителството в оставка обяви 6 март за ден на национален траур. В такъв ден националният флаг на България се спуска наполовина и се отменят планираните тържества.

В знак на почит към смъртта му и свиленградчани поднесоха цветя на паметника на Свилена, където поставиха негови снимки, а с восъчни свещи изписаха „Мир”. Организаторите на последните протести обявиха, че планират поредното шествие тази събота, от 12.00 часа. За сборен пункт е обявен площада пред Свилена.

За пореден път свиленградчани ще покажат съпричастност към националните протести и искания. За втори пореден уикенд ще има извадена маса с подписи за Велико народно събрание и гражданско участие в регулаторните органи на държавата и премахването на монопола на ЕРП-ата и др. Отново ще бъдат отправени искания и към местната управа.

Всеки, който желае да чуе декларацията и да добави искане, е добре дошъл, добавят от Инициативния комитет на протестиращите в Свиленград.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...