Поклон в деня на национален траур. Нов протест в събота

0

В обявения ден на национален траур, протестиращи от последните седмици в Свиленград поставиха цветя в памет на Пламен Горанов. 36-годишният младеж се самозапали по време на протестите във Варна, на 20 февруари, с искане за оставка на кмета Кирил Йорданов и целия общински съвет в града. Пламен почина от раните си на 3 март, след като прекара 11 дни в кома, с над 80 процента изгаряния, а смъртта му потресе хиляди хора в цялата страна.

Правителството в оставка обяви 6 март за ден на национален траур. В такъв ден националният флаг на България се спуска наполовина и се отменят планираните тържества.

В знак на почит към смъртта му и свиленградчани поднесоха цветя на паметника на Свилена, където поставиха негови снимки, а с восъчни свещи изписаха „Мир”. Организаторите на последните протести обявиха, че планират поредното шествие тази събота, от 12.00 часа. За сборен пункт е обявен площада пред Свилена.

За пореден път свиленградчани ще покажат съпричастност към националните протести и искания. За втори пореден уикенд ще има извадена маса с подписи за Велико народно събрание и гражданско участие в регулаторните органи на държавата и премахването на монопола на ЕРП-ата и др. Отново ще бъдат отправени искания и към местната управа.

Всеки, който желае да чуе декларацията и да добави искане, е добре дошъл, добавят от Инициативния комитет на протестиращите в Свиленград.

Previous articleБлизо 60 митничари подписаха бунта
Next articleАрхеолози търсят край границата древни предмети

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...