Протест за 3 март. Рехав

0

Рехав протест навръх националния празник на България в Свиленград. На площад „14 март” се събраха не повече от петдесетина души. Част от тях – доста встрани от центъра на събитията.

Въпреки това няма да се откажем, заявиха организаторите. Според тях страхът е този, който пречи на хората да заявят открито своето мнение. Според други кебапчетата биха свършили повече работа от „голата” декларация.

Кафенетата в центъра на града обаче бяха препълнени. Хубавото време изкара доста хора навън, които слушаха и коментираха, но не се присъединиха към протеста.

Този път имаше осигурено озвучаване и така групата протестиращи успяха да прочетат декларацията, която смятат да изпратя до президента. Тя е в подкрепа на националните искания относно ЕРП-ата. В нея се настоява още за Велико народно събрание и гражданско участие във всички регулаторни органи, не повече от два мандата на народните представители и др. В подписката, обявиха организаторите, вече има близо 500 подписа.

В местните искания, които ще бъдат внесени в кметството, бяха поставени въпросите за високата цена на водата в Свиленград и отцепване от ВиК Хасково, намиране на собствени водоизточници, безработицата, стимулирането на малкия и средния бизнес, пряко гражданско участие в общинското управление.

След протеста групата се отправи към паметника на площад „5 октомври”, за да поднесе цветя за националния празник на България.

Previous articleПротест и тази неделя
Next articleБлизо 60 митничари подписаха бунта

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...