Протест за 3 март. Рехав

0

Рехав протест навръх националния празник на България в Свиленград. На площад „14 март” се събраха не повече от петдесетина души. Част от тях – доста встрани от центъра на събитията.

Въпреки това няма да се откажем, заявиха организаторите. Според тях страхът е този, който пречи на хората да заявят открито своето мнение. Според други кебапчетата биха свършили повече работа от „голата” декларация.

Кафенетата в центъра на града обаче бяха препълнени. Хубавото време изкара доста хора навън, които слушаха и коментираха, но не се присъединиха към протеста.

Този път имаше осигурено озвучаване и така групата протестиращи успяха да прочетат декларацията, която смятат да изпратя до президента. Тя е в подкрепа на националните искания относно ЕРП-ата. В нея се настоява още за Велико народно събрание и гражданско участие във всички регулаторни органи, не повече от два мандата на народните представители и др. В подписката, обявиха организаторите, вече има близо 500 подписа.

В местните искания, които ще бъдат внесени в кметството, бяха поставени въпросите за високата цена на водата в Свиленград и отцепване от ВиК Хасково, намиране на собствени водоизточници, безработицата, стимулирането на малкия и средния бизнес, пряко гражданско участие в общинското управление.

След протеста групата се отправи към паметника на площад „5 октомври”, за да поднесе цветя за националния празник на България.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...