„Атака” протестира в неделя заради назначения за областен Кадир Исов

0

Между 20 и 30 членове и симпатизанти на „Атака” от Свиленград ще подкрепят в неделя протеста против назначението на областния управител Кадир Исов, съобщиха от местната структура на партията. Местните „атакисти” се организират да пътуват с лични автомобили до областния град, където националистите от хасковско ще се съберат от 11.00 часа пред сградата на областната администрация.

Досега Исов беше временно изпълняващ длъжността, но тези дни с решение на Министерски съвет, той стана губернатор за постоянно.

Преди ден от „Атака” излязоха с декларация срещу назначението на Кадир Исов. С нея те заявиха, че областният управител на Хасково не трябва да бъде политическо лице, а експерт. Съгласно особеностите на района, губернаторът трябва да разбира от проблемите на областта и да бъде еднакво отдалечен от всички партии. Не трябва да се подценяват и историческите събития и факти, към които жителите на региона са особено чувствителни, се казва още в декларацията на „Атака“.

Днес пред „Дарик” Кадир Исов отговори на атаката като заяви, че е достатъчно добър експерт, че може би няма големи познания за Куба и Латинска Америка, но има изключително добри познания по отношение на регионалната политика и икономика.

Против назначението на Исов се обявиха в специална декларация, изпратена до „Позитано”, и общински организации на БСП от областта, включително и свиленградската. Въпреки тяхното становище обаче, изразено още миналата седмица, Кадир Исов получи назначението.

Ден по-късно, социалдемократ, осми в листата на „Колиция за България” в Хасково на последните избори, стана заместник на Исов. Става дума за Йонко Гюдженов, родом от Свиленград, с бизнес в сферата на строителството и земеделието.

Стари кадри от БСП недоумяват как е възможно да се пренебрегне волята на 30-40 хил. социалистически гласа на последните избори, гласували „за” управление на БСП и да бъде излъчен за заместник коалиционен партньор от партия, подкрепена от 40-50 човека в областта.

Previous articleВъзрожденец от ново време дарява свиленградски училища
Next articleВалери Стайков е новият временен шеф на Митница „Свиленград“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...