„Атака” протестира в неделя заради назначения за областен Кадир Исов

0

Между 20 и 30 членове и симпатизанти на „Атака” от Свиленград ще подкрепят в неделя протеста против назначението на областния управител Кадир Исов, съобщиха от местната структура на партията. Местните „атакисти” се организират да пътуват с лични автомобили до областния град, където националистите от хасковско ще се съберат от 11.00 часа пред сградата на областната администрация.

Досега Исов беше временно изпълняващ длъжността, но тези дни с решение на Министерски съвет, той стана губернатор за постоянно.

Преди ден от „Атака” излязоха с декларация срещу назначението на Кадир Исов. С нея те заявиха, че областният управител на Хасково не трябва да бъде политическо лице, а експерт. Съгласно особеностите на района, губернаторът трябва да разбира от проблемите на областта и да бъде еднакво отдалечен от всички партии. Не трябва да се подценяват и историческите събития и факти, към които жителите на региона са особено чувствителни, се казва още в декларацията на „Атака“.

Днес пред „Дарик” Кадир Исов отговори на атаката като заяви, че е достатъчно добър експерт, че може би няма големи познания за Куба и Латинска Америка, но има изключително добри познания по отношение на регионалната политика и икономика.

Против назначението на Исов се обявиха в специална декларация, изпратена до „Позитано”, и общински организации на БСП от областта, включително и свиленградската. Въпреки тяхното становище обаче, изразено още миналата седмица, Кадир Исов получи назначението.

Ден по-късно, социалдемократ, осми в листата на „Колиция за България” в Хасково на последните избори, стана заместник на Исов. Става дума за Йонко Гюдженов, родом от Свиленград, с бизнес в сферата на строителството и земеделието.

Стари кадри от БСП недоумяват как е възможно да се пренебрегне волята на 30-40 хил. социалистически гласа на последните избори, гласували „за” управление на БСП и да бъде излъчен за заместник коалиционен партньор от партия, подкрепена от 40-50 човека в областта.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...