Валери Стайков е новият временен шеф на Митница „Свиленград“

0

Валери Стайков е митничар номер едно на Свиленград от днес. Назначеният преди месец заместник-шеф на тукашната митница получи заповедта за временно изпълняващ длъжността, до избора на титуляр, но за срок не по-дълъг от 6 месеца.

Назначението стана възможно след като изтече законовият срок, в който другият заместник-шеф, Георги Костадинов, можеше да ръководи „обезглавената” през август 2013 година митница. Тогава началникът Тодор Караиванов беше освободен от поста и получи преназначение в София.

От обявения от Агенцията конкурс за шефове на осемте най-големи митници в страната, още на втория етап отпаднаха кандидатите за началник на тукашното управление. Незадоволителни, според комисията, се оказаха концепциите за управление на Ангел Дончев, Димитър Зафиров, Христо Русев и Павел Лилянов.

Така, до провеждането на нов конкурс и избор на началник, ръководството на тукашното митническо управление поема Валери Стайков.

Валери Стайков е роден на 1 януари 1972 г. в Хасково. Има висше образование, магистър по „Макроикономика“, специалност „Международни икономически отношения“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Завършил е международна интърншип програма в САЩ. По-голяма част от професионалния му опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване от 2002 г. Заемал е последователно длъжностите митнически полицай, младши и старши инспектор и ръководител сектор на сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика“. Има завършени редица международни курсове, организирани от ДЕА, ФБР, Интерпол, OPCW (Организация за забрана на химическите оръжия) и други, свързани с повишаване на професионалната квалификация.

Стайков е награждаван многократно, като за 2012 г. е отличен с награда от Председателя на СМО (Световната митническа организация) Кунио Микурия за постигнати високи резултати в борбата с наркотрафика. Владее английски, немски и руски език.

Previous article„Атака” протестира в неделя заради назначения за областен Кадир Исов
Next articleПик на произшествията през 2013 регистрират от пожарната

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...