Валери Стайков е новият временен шеф на Митница „Свиленград“

0

Валери Стайков е митничар номер едно на Свиленград от днес. Назначеният преди месец заместник-шеф на тукашната митница получи заповедта за временно изпълняващ длъжността, до избора на титуляр, но за срок не по-дълъг от 6 месеца.

Назначението стана възможно след като изтече законовият срок, в който другият заместник-шеф, Георги Костадинов, можеше да ръководи „обезглавената” през август 2013 година митница. Тогава началникът Тодор Караиванов беше освободен от поста и получи преназначение в София.

От обявения от Агенцията конкурс за шефове на осемте най-големи митници в страната, още на втория етап отпаднаха кандидатите за началник на тукашното управление. Незадоволителни, според комисията, се оказаха концепциите за управление на Ангел Дончев, Димитър Зафиров, Христо Русев и Павел Лилянов.

Така, до провеждането на нов конкурс и избор на началник, ръководството на тукашното митническо управление поема Валери Стайков.

Валери Стайков е роден на 1 януари 1972 г. в Хасково. Има висше образование, магистър по „Макроикономика“, специалност „Международни икономически отношения“ от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Завършил е международна интърншип програма в САЩ. По-голяма част от професионалния му опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване от 2002 г. Заемал е последователно длъжностите митнически полицай, младши и старши инспектор и ръководител сектор на сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика“. Има завършени редица международни курсове, организирани от ДЕА, ФБР, Интерпол, OPCW (Организация за забрана на химическите оръжия) и други, свързани с повишаване на професионалната квалификация.

Стайков е награждаван многократно, като за 2012 г. е отличен с награда от Председателя на СМО (Световната митническа организация) Кунио Микурия за постигнати високи резултати в борбата с наркотрафика. Владее английски, немски и руски език.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...