Шок: Спец акция за заместника на митницата (обновена)

0

Арест за заместник-шефа на Митница Свиленград Георги Костадинов? Днешната информация шокира. Задържането все още не е потвърдено официално. Текат следствени действия, според наши източници. Акцията е на ДАНС и прокуратурата. Твърди се, че в дома на митничаря е открит наркотик. Други сочат установено наличие в автомобила му.

Говорителят на Mитница Свиленград Диана Маркова нито потвърди, нито отрече информацията за ареста.

По нейните думи днес Костадинов не е бил на работа и в момента няма информация за проведената от ДАНС акция.

От Агенцията са заявили, че по-късно днес ще съобщят данни от акцията, ако бъде получено разрешение от прокуратурата за това.

Преди минути от ДАНС разпространиха информация по случая от страницата си в интернет.

На 21 май ДАНС и прокуратурата проведоха съвместна операция на територията на Митница Свиленград по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а ал. 2 т. 1 от НК. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

При извършено претърсване в служебен автомобил на митницата – „Форд Фокус“, управляван и ползван от заместник-началника на Митница Свиленград – Георги Георгиев, са открити и иззети около 1,5 кг вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Георги Георгиев е задържан.

Към момента се извършват претърсвания и изземвания в служебни помещения на Митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георги Георгиев, където са намерени 2 бр. старинни сребърни монети с общо тегло 2 г.

Разследването продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 хил. 000 до 100 хил. 000 лв.

Сред свиленградчани се коментира и възможността случващото се да е постановка.

*С черен шрифт е официалното прессъобщение.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...