Шок: Спец акция за заместника на митницата (обновена)

0

Арест за заместник-шефа на Митница Свиленград Георги Костадинов? Днешната информация шокира. Задържането все още не е потвърдено официално. Текат следствени действия, според наши източници. Акцията е на ДАНС и прокуратурата. Твърди се, че в дома на митничаря е открит наркотик. Други сочат установено наличие в автомобила му.

Говорителят на Mитница Свиленград Диана Маркова нито потвърди, нито отрече информацията за ареста.

По нейните думи днес Костадинов не е бил на работа и в момента няма информация за проведената от ДАНС акция.

От Агенцията са заявили, че по-късно днес ще съобщят данни от акцията, ако бъде получено разрешение от прокуратурата за това.

Преди минути от ДАНС разпространиха информация по случая от страницата си в интернет.

На 21 май ДАНС и прокуратурата проведоха съвместна операция на територията на Митница Свиленград по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а ал. 2 т. 1 от НК. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

При извършено претърсване в служебен автомобил на митницата – „Форд Фокус“, управляван и ползван от заместник-началника на Митница Свиленград – Георги Георгиев, са открити и иззети около 1,5 кг вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Георги Георгиев е задържан.

Към момента се извършват претърсвания и изземвания в служебни помещения на Митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георги Георгиев, където са намерени 2 бр. старинни сребърни монети с общо тегло 2 г.

Разследването продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 хил. 000 до 100 хил. 000 лв.

Сред свиленградчани се коментира и възможността случващото се да е постановка.

*С черен шрифт е официалното прессъобщение.

Previous articleМезешките обекти кандидати за „Чудесата на България”
Next articleТрус разлюля Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...