Трус разлюля Свиленград

0

Земетресението в Егейско море разлюля сериозно и Свиленград. Трусът беше усетен малко преди 12.30 часа, а разлюляването набързо изкара хора вън от домовете им, на улицата. По-силно земетръсът се е усетил по високите етажи на сградите. Имаше и срив в комуникациите.

Поне минути всичко се тресеше сериозно. Направо си помислих, че хладилникът ни ще падне, разказва жена с адрес в центъра.

Гледахме антените, кабелите, сериозно се люлееха, разказват от намиращи се на главната улица магазини.

Поизплашени хората се опитваха да се свържат по телефоните със своите близки, но близо 30 минути, това беше невъзможно заради срив в комуникациите.

Земетресението с магнитуд 6.5 по Рихтер удари остров Самотраки в Егейско море. То разлюля силно и Хасковска област.

От димитровградската сеизмична станция заявиха, че земетресението тук е усетено като 4,5-та степен от скалата на Медведев-Шпонхойер-Карник. Георги Вълчев от Сеизмичната станция в Димитровград посочва пред Дарик, че са регистрирани два последователни силни труса, затова земетресението е усетено толкова силно и продължително тук. Скалата на Медведев-Шпонхойер-Карник класифицира земетресенията в степени (балове) от 1 до 12 степени.

Дежурният в общината съобщи, че при него към момента не са постъпили данни за щети, включително и от кметовете по селата.

Previous articleШок: Спец акция за заместника на митницата (обновена)
Next article„Сбогом и благодарим!” от зрелостници за учители

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...