Свиленградски ученик с престижна награда от световен конкурс за рисунка

0

Осмокласникът Георги Костадинов получи високо признание за своя талант и от конкурса Creative Brilliance 2018, на който участва, представяйки своя художествена творба. PICASSO ART CONTEST е международен онлайн конкурс за изкуство, който е отворен за всички деца на възраст от 6 до 19 години. Тази година в конкурса са участвали деца от 63 страни включително САЩ, Великобритания, Индия, ОАЕ, Малайзия и др. Сертификатите, които се присъждат, са стандартизирани според нормативите на  Международната организация по стандартизация /ISO/.

Конкурсът дава пълна свобода на участниците да изявят себе си, като не ги ограничава в конкретна тема или техника. За своята рисунка с цветни моливи Георги получава 85 от 100 възможни точки и Диамантен сертификат в своята възрастова група – 11-14 години. Творбите са оценявани по метода ICE-PAPA, което  е акроним на иновация, творчество, ангажираност, съвършенство, възраст на художника, представяне и артистична способност.

Всички отличени творби в тазгодишния конкурс и имената на бъдещите световно известни млади художници, сред които е и нашият осмокласник, са публикувани на сайта на picassoartcontest.

Талантливият млад художник Георги Костадинов е бивш възпитаник на ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, а сега – ученик  в 8-ми клас в СУ“Д-р Петър Берон“ в града. Той е възпитаник на школата на свиленградската художничка Ивалина Недева.

Георги Костадинов има разностранни интереси и бележи сериозни успехи в различни области. Той може да се похвали с много награди от национални и регионални конкурси за рисунка и литература. Успехи има на олимпиади по математика, физика и астрономия. Рисува, пише стихотворения, свири на пиано, занимава се с компютърен дизай. Георги е и отличен фотограф.

Миналата година той спечели Голямата награда на журито в Националния конкурс за есе, приказка, стихотворение, рисунка и фотография „България – врата към Европа“. Той стана и победител в конкурса за рисунка „Моята българска бродирана риза“, в своята възрастова група, като изобрази ярките тракийски шевици, характерни за района на Свиленград. С рисунки в него участваха деца от България, от САЩ, Италия, Украйна, Холандия, Белгия и др.

Previous articleНад 1300 гости и участници очакват в Сладун за фестивала „С песните на Кичка Савова”
Next articleБСП с акция в Сакар срещу обезлюдяването на селата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...