Свиленградски ученик с престижна награда от световен конкурс за рисунка

0

Осмокласникът Георги Костадинов получи високо признание за своя талант и от конкурса Creative Brilliance 2018, на който участва, представяйки своя художествена творба. PICASSO ART CONTEST е международен онлайн конкурс за изкуство, който е отворен за всички деца на възраст от 6 до 19 години. Тази година в конкурса са участвали деца от 63 страни включително САЩ, Великобритания, Индия, ОАЕ, Малайзия и др. Сертификатите, които се присъждат, са стандартизирани според нормативите на  Международната организация по стандартизация /ISO/.

Конкурсът дава пълна свобода на участниците да изявят себе си, като не ги ограничава в конкретна тема или техника. За своята рисунка с цветни моливи Георги получава 85 от 100 възможни точки и Диамантен сертификат в своята възрастова група – 11-14 години. Творбите са оценявани по метода ICE-PAPA, което  е акроним на иновация, творчество, ангажираност, съвършенство, възраст на художника, представяне и артистична способност.

Всички отличени творби в тазгодишния конкурс и имената на бъдещите световно известни млади художници, сред които е и нашият осмокласник, са публикувани на сайта на picassoartcontest.

Талантливият млад художник Георги Костадинов е бивш възпитаник на ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград, а сега – ученик  в 8-ми клас в СУ“Д-р Петър Берон“ в града. Той е възпитаник на школата на свиленградската художничка Ивалина Недева.

Георги Костадинов има разностранни интереси и бележи сериозни успехи в различни области. Той може да се похвали с много награди от национални и регионални конкурси за рисунка и литература. Успехи има на олимпиади по математика, физика и астрономия. Рисува, пише стихотворения, свири на пиано, занимава се с компютърен дизай. Георги е и отличен фотограф.

Миналата година той спечели Голямата награда на журито в Националния конкурс за есе, приказка, стихотворение, рисунка и фотография „България – врата към Европа“. Той стана и победител в конкурса за рисунка „Моята българска бродирана риза“, в своята възрастова група, като изобрази ярките тракийски шевици, характерни за района на Свиленград. С рисунки в него участваха деца от България, от САЩ, Италия, Украйна, Холандия, Белгия и др.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...