Мезешките обекти кандидати за „Чудесата на България”

0

Тракийската гробница и средновековната крепост при село Мезек са сред кандидатите за „Чудесата на България”. Кампанията се организира за поредна година от вестник „Стандарт” и беше придужена с дискусии за развитието на туризма в региона на Хасково, където и нашата община е имала възможност пред министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и културния министър Петър Стоянович да постави своите предложения.

Към момента класирането в раздел „Атракции” води крепост Перистера, Пещера, следвана от античната вила Армира при Ивайловград. Трети във временната� подредба са тракийската гробница и средновековната крепост при Мезек с 12%.

Нека заедно подкрепим инициативата „Чудесата на България”, като дадем своя глас за „Крепост и тракийска гробница Мезек”, призовават от „Хуманитарни дейности” на страницата си в социалната мрежа. Стъпките са следните: на сайта www.bgchudesa.com кликвате върху бутона „Гласувай за атракции” и слагате отметка на „Крепост и тракийска гробница Мезек”. После въвеждате в края на същата страница e-mail адреса си. Вашият вот потвърждавате чрез мейл, който сте получили в пощенската си кутия, за да се отрази в системата. Може да се гласува от 1 e-mail адрес само веднъж.

Във вота участват всички постъпили предложения – 85 атракции и 33 открития. Референдумът ще протече на три етапа. До 30 септември 2014 г. избираме топ 20 във всяка категория, а до 31 октомври – топ 10. До края на ноември гласуваме за финалистите в двете категории. Те ще бъдат обявени на специална церемония.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...