Мезешките обекти кандидати за „Чудесата на България”

0

Тракийската гробница и средновековната крепост при село Мезек са сред кандидатите за „Чудесата на България”. Кампанията се организира за поредна година от вестник „Стандарт” и беше придужена с дискусии за развитието на туризма в региона на Хасково, където и нашата община е имала възможност пред министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и културния министър Петър Стоянович да постави своите предложения.

Към момента класирането в раздел „Атракции” води крепост Перистера, Пещера, следвана от античната вила Армира при Ивайловград. Трети във временната� подредба са тракийската гробница и средновековната крепост при Мезек с 12%.

Нека заедно подкрепим инициативата „Чудесата на България”, като дадем своя глас за „Крепост и тракийска гробница Мезек”, призовават от „Хуманитарни дейности” на страницата си в социалната мрежа. Стъпките са следните: на сайта www.bgchudesa.com кликвате върху бутона „Гласувай за атракции” и слагате отметка на „Крепост и тракийска гробница Мезек”. После въвеждате в края на същата страница e-mail адреса си. Вашият вот потвърждавате чрез мейл, който сте получили в пощенската си кутия, за да се отрази в системата. Може да се гласува от 1 e-mail адрес само веднъж.

Във вота участват всички постъпили предложения – 85 атракции и 33 открития. Референдумът ще протече на три етапа. До 30 септември 2014 г. избираме топ 20 във всяка категория, а до 31 октомври – топ 10. До края на ноември гласуваме за финалистите в двете категории. Те ще бъдат обявени на специална церемония.

Previous article100 метра делят Безмитна от събуждане?
Next articleШок: Спец акция за заместника на митницата (обновена)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...