Осъден за купуване на гласове в Свиленград

0

Дело за пазаруване на гласове на предсрочните парламентарни избори. Районният съд в Свиленград определи 1 година пробация и 5 хил. лв. глоба за 29-годишният С. Михайлов.

У Михайлов е намерен списък с 86 имена, придружени с ЕГН. Някои от лицата в списъка са свидетелствали, че „брокерът” ги е навивал да гласуват за конкретна политическа партия, срещу възнаграждение. В решението на съда е записана сумата от 20.00 лева, предлагана за упражняването на избирателното им право на 5 октомври в полза на Коалиция “Реформаторски блок”. В С. Михайлов са намерени и агитационни материали – запалки, календарчета и брошури.

До внезапната проверка в ромската махала на Свиленград се стигнало, след сигнал, подаден в изборния ден, че различни лица осъществявали покупка на гласове в полза на ГЕРБ. Изпратената оперативна група засякла коли и хора, но се оказало че „засечените” работят за реформаторите. По неофициална информация, във всички проверени лица са намерени брошури и агитационни материали на Реформаторите, а в Михайлов и списък с отбелязани имена.

В петък обвиняемият е подписал споразумение с прокуратурата, в което се признава за виновен. Решението е публикувано на страницата на РС – Свиленград.

Към момента няма официална информация за други подобни досъдебни производства.

„Нямаме нищо общо с този човек. За първи път от вас чувам името му. Не го познавам“, коментира депутатът на реформаторите Станислав Иванов случая с осъдения като купувач на гласове, в полза на РБ, младеж в Свиленград. Пред „Стандарт“ Иванов обяснява, че се е чула версията, че отначало заловеният купувач е признал, че е плащал за гласове на ГЕРБ, а после се е отметнал-че парите са от РБ.

„Фактът, че в 29-ти МИР постигнахме резултат-най-добър за Коалиционния блок след този в столицата и спечелихме един депутатски мандат в Хасково, като объркахме много нечии сметки, вероятно не се нрави на някои“, коментира още Иванов.

„Това нищо не означава, всеки може да има наши рекламни материали, а картички раздадох хиляди по време на кампанията“, каза Иванов по повод откритите в Манолов рекламни материали на РБ и негова визитна картичка.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...