Осъден за купуване на гласове в Свиленград

0

Дело за пазаруване на гласове на предсрочните парламентарни избори. Районният съд в Свиленград определи 1 година пробация и 5 хил. лв. глоба за 29-годишният С. Михайлов.

У Михайлов е намерен списък с 86 имена, придружени с ЕГН. Някои от лицата в списъка са свидетелствали, че „брокерът” ги е навивал да гласуват за конкретна политическа партия, срещу възнаграждение. В решението на съда е записана сумата от 20.00 лева, предлагана за упражняването на избирателното им право на 5 октомври в полза на Коалиция “Реформаторски блок”. В С. Михайлов са намерени и агитационни материали – запалки, календарчета и брошури.

До внезапната проверка в ромската махала на Свиленград се стигнало, след сигнал, подаден в изборния ден, че различни лица осъществявали покупка на гласове в полза на ГЕРБ. Изпратената оперативна група засякла коли и хора, но се оказало че „засечените” работят за реформаторите. По неофициална информация, във всички проверени лица са намерени брошури и агитационни материали на Реформаторите, а в Михайлов и списък с отбелязани имена.

В петък обвиняемият е подписал споразумение с прокуратурата, в което се признава за виновен. Решението е публикувано на страницата на РС – Свиленград.

Към момента няма официална информация за други подобни досъдебни производства.

„Нямаме нищо общо с този човек. За първи път от вас чувам името му. Не го познавам“, коментира депутатът на реформаторите Станислав Иванов случая с осъдения като купувач на гласове, в полза на РБ, младеж в Свиленград. Пред „Стандарт“ Иванов обяснява, че се е чула версията, че отначало заловеният купувач е признал, че е плащал за гласове на ГЕРБ, а после се е отметнал-че парите са от РБ.

„Фактът, че в 29-ти МИР постигнахме резултат-най-добър за Коалиционния блок след този в столицата и спечелихме един депутатски мандат в Хасково, като объркахме много нечии сметки, вероятно не се нрави на някои“, коментира още Иванов.

„Това нищо не означава, всеки може да има наши рекламни материали, а картички раздадох хиляди по време на кампанията“, каза Иванов по повод откритите в Манолов рекламни материали на РБ и негова визитна картичка.

Previous article17 бюлетини повече в чувал в свиленградска секция
Next articleМладите огнеборци на Свиленград спечелиха Купата „Юлиан Манзаров”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...