Откриват панаира на 22 септември

0

Традиционният свиленградски панаир ще бъде открит на 22 септември. В момента тече усилен ремонт на мястото, където той се провежда. До началото му трябва да приключат основните дейности по обновяването на парк „Младежки”, увериха от общината, а теренът да бъде подготвен за посрещане на търговци и клиенти. Вече има подадени над 90 заявления за поставяне на търговски обекти. Крайният срок за това е 5 септември.

Ремонтът на парка, където се провежда панаирът, започна в началото на август. На двете съществуващи алеи вече е почти положен щампования бетон, работи се по отводнителната система. Предвидено е и капково напояване. Проектът е на стойност близо 444 хил. лв., а запуснатият терен ще бъде напълно преобразен за 30 месеца. С нови растителни видове, място за разходка на кучета, обществена чешма, тоалетна, пейки, беседки и паркоместа. Благоустроеното място ще бъде оградено и ще бъдат обособени 3 пешеходни и 3 автомобилни входа за достъп. Сега, въпреки съществуваща ограда от едната страна на панаира, коне от близката ромска махала свободно преминават през него.

Около 20 дни остават до началото на есенния панаир. Дотогава двете алеи и отводняването се очаква да бъдат довършени. Тази година панаирът ще продължи до 28 септември.

Previous articleПатриотичен съюз: Масовото гласуване като лек срещу купения вот
Next articleСемейство загина на място в сблъсък при Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...