Възстановяват международния влак между София и Истанбул

0

Възстановява се движението на международния влак между София и Истанбул от 25 април. На това са се договорили ръководствата на българските и турските държавни железници. Пътници ще могат да се качват и от района на Свиленград.

Международният влак от Истанбул ще потегля във 22 часа и ще пристига на Централна гара София в 09.35 часа. В обратната посока от София към Истанбул влакът ще заминава по разписание в 18.30 ч. и ще достига Истанбул в 07.00 часа. Влакът ще пътува всеки ден.

На турска територия влакът ще се управлява от турския жп оператор, а на българска от „БДЖ – Пътнически превози“. Композицията ще се движи в състав от спални вагони и вагони за седящи, като от 3 юни за летния сезон е предвидено да бъде включен и директен вагон за пътуване между Букурещ и Истанбул.

Влак от София до Истанбул е имало и преди пандемията от COVID-19, тогава турските железници са се отказали заради ограничителните мерки. Тази дестинация е сред най-печелившите от международните за БДЖ.

Повече информация за пътуването с този влак клиентите на БДЖ могат да получат от служителите в железопътните бюра и билетните каси за международно билетоиздаване в гарите в страната или на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Трафикът на БДЖ и закъсненията в реално време може да се следят тук.

Previous articleОтвориха отново граничен пункт Ивайловград-Кипринос
Next articleЕдна внезапна и вълнуваща перспектива към дивата природа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...