В Любимец отново стартира приемът на лични документи

0

След кратко прекъсване, в сградата на Полицейски участък Любимец отново ще се приемат заявления за издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки. От 06.04.2022 г. всяка сряда от 08:30 до 13:00 часа и от 14:00 до 17:30 часа служител на сектор „Български документи за самоличност“ ще обслужва гражданите, желаещи да им се издадат нови лични документи.

Гражданите са длъжни  да подновят личните си карти в срок до 30 дни след изтичане на валидността им.

За паспортите е предвиден срок до 3 месеца от изтичане на валидността им документа да се върне в службата, която го е издала. При неспазване на  тези срокове се съставя акт за административно нарушение по чл. 31 ал. 2 или чл.49 ал 3 от Закона за българските лични документи  (ЗБЛД) и се дължи глоба.

От началото на годината в ОДМВР Хасково са констатирани 2991 нарушения на ЗБЛД, като около ¾ от тях са за неподновени в срок лични карти или непредадени в срок паспорти.

Напомняме, че всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на  лична карта и/или паспорт чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg

Previous articleВ Свиленград откриват фестивала „Нощ на прилепите“
Next articleПремахнаха незаконни постройки от квартал „Шест-пет“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...