В Свиленград откриват фестивала „Нощ на прилепите“

0

ПОКАНА

Уважаеми граждани и гости на Свиленград,

На 16.04.2022 г., събота, от 11 ч. пред хотел „Свилена“ ще се проведе фестивалът „Нощ на прилепите“. Фестивалът има четвъртвековна традиция в повече от 30 страни, сред които България и останалите държави в Европейския съюз, САЩ, Австралия. Събитието се организира за опазване на многобройните видове прилепи, много от които се срещат и у нас. Програмата е богата. За децата ще бъде поставена куклената пиеса „Слънчев лъч“, разказваща за приятелството между балерината и мишока на един прашен таван. За тях ще бъде организирана и тематична игра с награди. Концертната програма включва изпълнение на популярни фолклорни песни и танци на Народен хор „Станко Панайотов”, Детски и детско-юношески танцови състави „Свиленче“, Детска фолклорна група „Тракийска китка“ и рецитал на известната певица Мартинна. В специално обособени места експерти еколози ще направят демонстрации и ще раздадат информационни материали и сувенири. Фотоизложба ще представи авторски фотографии на застрашените видове и техните местообитания.

Фестивалът се организира от „Клевър Солушънс“ ЕООД в изпълнение на информационни дейности по проект Хабитат „Сакар“ (с бенефициент: Сдружение „Асоциация наука за природата“, и партньор: Община Свиленград), финансиран от Оперативна програма „Околна среда“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие по процедура „Подобряване на природозащитното състояние на видове в мрежата Натура 2000 чрез подхода ВОМР в територията на МИГ Свиленград Ареал-2“.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.” на Европейския съюз, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие, Приоритетна ос „НАТУРА 2000 и биоразнообразие“, по процедура „Подобряване на природозащитното състояние на видове в мрежата Натура 2000 чрез подхода ВОМР в територията на МИГ Свиленград Ареал – 2”. Бенефициент по проекта е Сдружение „Асоциация наука за природата“.

Previous articleНа границата спряха близо 40 бойни патрона
Next articleВ Любимец отново стартира приемът на лични документи

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...