Премахнаха незаконни постройки от квартал „Шест-пет“

0

Премахнати са 8 незаконни постройки от квартал „Шест – пет“. „Кварталът“ се намира в местността Мумнево по пътя за село Момково, срещу кв. Простор. Акцията е на Община Свиленград по сигнали и жалби на граждани. Постройките са разположени върху земеделски земи на частни собственици и общински път.

В днешната акция, която се ръководи от архитект Атанас Киризиев, участваха Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване” и представители на МВР, РЗИ, EVN и ВиК.

Няма да правим компромис при спазването на закона, заяви кметът на общината арх. Анастас Карчев. Дали сме достатъчно дълъг срок за доброволно премахване, като още миналата година изпратихме предупредителни писма. Ако има хора, които обитават постройките, те трябва да се върнат по адресните си регистрации. Всички имат лични карти и повечето са от други населени места.

В акцията днес са съборени три постройки, две са били премахнати по-рано доброволно, остават три, които са в предупредителен срок.

Това е поредна акция на общината и от 2009 г. насам са премахвани периодично незаконни постройки. Те обаче периодично възникват отново.

Previous articleВ Любимец отново стартира приемът на лични документи
Next articleПръскат срещу комари и кърлежи

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...