Учениците от 1 до 4 клас се връщат в училище от вторник

0

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училище. Очаква се това да стане във вторник, 16 ноември. 13 260 щадящи тестове за Ковид 19 пристигнаха в областта, уведоми началникът на РУО Веселина Павлитова. Тестовете ще бъдат получени от директорите на 49 училища от областта, в които има паралелки с над 50% съгласие от родителите децата им да бъдат изследвани 2 пъти седмично.

По данни от област Хасково, родителите на 59 % от учениците от начален етап са дали съгласие децата им да се тестват. Това означава, че от общо 419 паралелки в областта, 246 ще учат присъствено, а останалите ще провеждат обучение от разстояние в електронна среда.

30 са паралелките, в които има 100 % разрешение от родителите за тестване на децата. От тях 7 са в община Хасково, 6 в община Харманли, по 4 в общините Свиленград, Любимец и Минерални бани, 3 – в Ивайловградско и по 1 в общините Ивайловград и Стамболово. В 33 паралелки от I до IV клас в училища в областта съгласието на родителите е от 90 до 96 %.

В 6 общини има и паралелки, в които никой от родителите не е дал съгласие учениците да бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19. Сред тях няма такива от Свиленград.

Присъствените учебните занятия в общината ни бяха преустановени на 8 ноември, след като 14-дневната заболеваемост прехвърли 500 на 100 000 население.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...