Учениците от 1 до 4 клас се връщат в училище от вторник

0

Учениците от първи до четвърти клас се връщат в училище. Очаква се това да стане във вторник, 16 ноември. 13 260 щадящи тестове за Ковид 19 пристигнаха в областта, уведоми началникът на РУО Веселина Павлитова. Тестовете ще бъдат получени от директорите на 49 училища от областта, в които има паралелки с над 50% съгласие от родителите децата им да бъдат изследвани 2 пъти седмично.

По данни от област Хасково, родителите на 59 % от учениците от начален етап са дали съгласие децата им да се тестват. Това означава, че от общо 419 паралелки в областта, 246 ще учат присъствено, а останалите ще провеждат обучение от разстояние в електронна среда.

30 са паралелките, в които има 100 % разрешение от родителите за тестване на децата. От тях 7 са в община Хасково, 6 в община Харманли, по 4 в общините Свиленград, Любимец и Минерални бани, 3 – в Ивайловградско и по 1 в общините Ивайловград и Стамболово. В 33 паралелки от I до IV клас в училища в областта съгласието на родителите е от 90 до 96 %.

В 6 общини има и паралелки, в които никой от родителите не е дал съгласие учениците да бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19. Сред тях няма такива от Свиленград.

Присъствените учебните занятия в общината ни бяха преустановени на 8 ноември, след като 14-дневната заболеваемост прехвърли 500 на 100 000 население.

Previous article70 души от Свиленград заразени с Ковид за седмица
Next articleТревожно: 74 дела за защита от домашно насилие

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...