70 души от Свиленград заразени с Ковид за седмица

0

70 души от Свиленград са диагностицирани с Ковид за периода 6-12 ноември, съобщават от областната администрация. Общината ни е на 4 място по новозаразени след общините Хасково – 227, Димитровград  – 148 и Харманли – 82. Най-малко са диагностицираните в Стамболово – 1.

През изминалото денонощие новите случаи на Ковид са общо 101. Положителни тестове няма регистрирани в общините Ивайловград и  Стамболово. В болнични заведения се лекуват 249 души. Сред новите случаи са учителка и един служител от непедагогически персонал в СУ „Христо Ботев“ в с. Караманци, под карантина са 19 ученици от 7 клас и двама души от персонала. С положителен тест са още лекар от доболничната помощ и 2 санитарки от МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград.

Починали са двама мъже от община Харманли, на 59 и 60 години, без придружаващи заболявания. Битката за живота си е изгубила и жена от община Хасково, на 71 години, с придружаващо неврологично заболяванe.

От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 са заболели 15441 души, излекуваните са 11 207, а починалите – 967.

Previous articleАгенцията по храните откри фиктивни животни в Хасковско
Next articleУчениците от 1 до 4 клас се връщат в училище от вторник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...