70 души от Свиленград заразени с Ковид за седмица

0

70 души от Свиленград са диагностицирани с Ковид за периода 6-12 ноември, съобщават от областната администрация. Общината ни е на 4 място по новозаразени след общините Хасково – 227, Димитровград  – 148 и Харманли – 82. Най-малко са диагностицираните в Стамболово – 1.

През изминалото денонощие новите случаи на Ковид са общо 101. Положителни тестове няма регистрирани в общините Ивайловград и  Стамболово. В болнични заведения се лекуват 249 души. Сред новите случаи са учителка и един служител от непедагогически персонал в СУ „Христо Ботев“ в с. Караманци, под карантина са 19 ученици от 7 клас и двама души от персонала. С положителен тест са още лекар от доболничната помощ и 2 санитарки от МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград.

Починали са двама мъже от община Харманли, на 59 и 60 години, без придружаващи заболявания. Битката за живота си е изгубила и жена от община Хасково, на 71 години, с придружаващо неврологично заболяванe.

От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 са заболели 15441 души, излекуваните са 11 207, а починалите – 967.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...