Пледоариите по делото „Граница” през януари

0

Около два часа деветимата обвинени в пасивен подкуп митничари и гранични служители даваха обяснения пред Хасковския окръжен съд. От правото си да говори днес пред съда се отказа единствено Михаил Дяков. Останалите държавни служители, обвиняеми по делото „Граница”, са били категорични, че не са искали и не са вземали подкуп от шофьорите през границата.

За рушвет пред Темида бяха изправени след провелата се през 2010 година едноимена спец операция още Павел Павлов, Никола Николов, Ангел Иванов, Петър Сюлеменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров.

След близо три години чакане, делото влезе в съда, но беше прехвърлено от столицата в Хасково.

Един от основните свидетели срещу митничарите беше 42-годишния тираджия Ахмед Ахмед, който даде показания при предишното заседание през ноември. При закрити врата бяха изслушани специалните разузнавателни средства, с които той е бил „накичен”. Ахмед отговаря на въпросите на защитниците над 2 часа и в крайна сметка не можа да разпознае нито един от подсъдимите в Хасково, че са му искали решвет.

На днешното заседание пледоариите на адвокатите и прокуратурата бяха отложени за 28 януари от 13.30 часа и на 29 януари 2015 година. Тогава се очаква да бъдат произнесени и присъдите.

Previous articleДипломати от Тайван и Малтийския орден на посещение в Свиленград
Next article3 в 1: Стар поливен канал решава проблем с наводнения и става гребна база

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...