Великденско настроение с базар и яйце гигант

0

Ансамбъл „Златна Тракия” открива празничната програма на Лазаровден

Арт яйце ще краси тревната площ пред общината и ще създава великденско настроение по празниците. То бе изрисувано с фантазни форми и разнообразни пролетни цветове от местните художници Ивалина Недева и Петър Джигов.

Артистичното яйце беше поставено вчера на обяд. То е от гипс и е с височина 1.50 м. Отлято е от общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване” в Свиленград. И днес художниците продължиха да го украсяват и дорисуват.

Тази сутрин започна и поставянето на четирите къщички, в които ще се продават великденски сувенири, яйца и козунак. Официалното откриване на великденския базар, който се организира от общината, е на 4 март, на връх Лазаровден. В 11.00 часа пред пощата ще засвири музика, а специални гости ще бъдат ансамбъл ”Златна Тракия” от Хасково. В програмата е включена и певческата група на при НЧ”Изгрев -1921”- с.Мезек, популярни с изпълненията си на автентичен фолклор.

Цветница пък ще посрещнем на 5 април, също от 11 ч. Отново на базара, в пролетния концерт ще са включат от клуба за народни танци „Веселяци”- Свиленград и певческа група при НЧ „Христо Паскалев- 1931“- с.Младиново.

Навръх Великден – 12 април, от 11 ч., за най-малките е организиран детски празник „Пъстър Великден”.

 

Previous articleПeшеходец пострада тежко на магистралата
Next articleОще трима митничари задържани заради пропуснатите камиони с цигари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...