Великденско настроение с базар и яйце гигант

0

Ансамбъл „Златна Тракия” открива празничната програма на Лазаровден

Арт яйце ще краси тревната площ пред общината и ще създава великденско настроение по празниците. То бе изрисувано с фантазни форми и разнообразни пролетни цветове от местните художници Ивалина Недева и Петър Джигов.

Артистичното яйце беше поставено вчера на обяд. То е от гипс и е с височина 1.50 м. Отлято е от общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване” в Свиленград. И днес художниците продължиха да го украсяват и дорисуват.

Тази сутрин започна и поставянето на четирите къщички, в които ще се продават великденски сувенири, яйца и козунак. Официалното откриване на великденския базар, който се организира от общината, е на 4 март, на връх Лазаровден. В 11.00 часа пред пощата ще засвири музика, а специални гости ще бъдат ансамбъл ”Златна Тракия” от Хасково. В програмата е включена и певческата група на при НЧ”Изгрев -1921”- с.Мезек, популярни с изпълненията си на автентичен фолклор.

Цветница пък ще посрещнем на 5 април, също от 11 ч. Отново на базара, в пролетния концерт ще са включат от клуба за народни танци „Веселяци”- Свиленград и певческа група при НЧ „Христо Паскалев- 1931“- с.Младиново.

Навръх Великден – 12 април, от 11 ч., за най-малките е организиран детски празник „Пъстър Великден”.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...