Още трима митничари задържани заради пропуснатите камиони с цигари

0

Още трима митничари са задържани и привикани на разпит в Пловдив, във връзка с пропуснатите камиони с контрабандни цигари, разбра svilengrad24.info. Очаквали се още арести на служители от Митница Свиленград.

Във вторник сутринта 13 митничари на ГКПП Капитан Андреево бяха задържани за 24 часа от полицията и пловдивската прокуратура, а след това – пуснати на свобода.

Камион с цигари беше хванат при разтоварване на контрабандната стока в Пловдив, в неделя, а по-късно и друг – на пункт Капитан Андреево. Митничарите бяха разпитвани заради пропускането им през границата.

От първоначално задържаните служители обаче нито един не е получил обвинение. Вчера след 14.00 часа те са били пуснати на свобода. Очаква се да бъдат привлечени като свидетели.

В ареста останаха турският гражданин-шофьор на камиона и другите шестима българи – товарачи и охранители. Днес изтича 72-часовото им задържане. Очаква се именно днес прокуратурата да повдигне обвинения за контрабанда на въпросните лица и да поиска постоянна мярка „задържане под стража“.

Всеки от заловените камиони е превозвал по над 700 хиляди кутии цигари. Предотвратени са щети на държавния бюджет за над 16 милиона лева. До границата на Турция с България ТИР-овете са били с документи, че превозват транзитни цигари през България. На входа на нашата страна на ГКПП „Капитан Андреево“ обаче, турските регистрационни номера били сменяни с български и са ползвани нов комплект документи, според които стоката е била бобини за текстилната промишленост. Има информация, че в последните месеци по тази схема са успели да преминат други 15 ТИР-а от Турция през България.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...