Още трима митничари задържани заради пропуснатите камиони с цигари

0

Още трима митничари са задържани и привикани на разпит в Пловдив, във връзка с пропуснатите камиони с контрабандни цигари, разбра svilengrad24.info. Очаквали се още арести на служители от Митница Свиленград.

Във вторник сутринта 13 митничари на ГКПП Капитан Андреево бяха задържани за 24 часа от полицията и пловдивската прокуратура, а след това – пуснати на свобода.

Камион с цигари беше хванат при разтоварване на контрабандната стока в Пловдив, в неделя, а по-късно и друг – на пункт Капитан Андреево. Митничарите бяха разпитвани заради пропускането им през границата.

От първоначално задържаните служители обаче нито един не е получил обвинение. Вчера след 14.00 часа те са били пуснати на свобода. Очаква се да бъдат привлечени като свидетели.

В ареста останаха турският гражданин-шофьор на камиона и другите шестима българи – товарачи и охранители. Днес изтича 72-часовото им задържане. Очаква се именно днес прокуратурата да повдигне обвинения за контрабанда на въпросните лица и да поиска постоянна мярка „задържане под стража“.

Всеки от заловените камиони е превозвал по над 700 хиляди кутии цигари. Предотвратени са щети на държавния бюджет за над 16 милиона лева. До границата на Турция с България ТИР-овете са били с документи, че превозват транзитни цигари през България. На входа на нашата страна на ГКПП „Капитан Андреево“ обаче, турските регистрационни номера били сменяни с български и са ползвани нов комплект документи, според които стоката е била бобини за текстилната промишленост. Има информация, че в последните месеци по тази схема са успели да преминат други 15 ТИР-а от Турция през България.

Previous articleВеликденско настроение с базар и яйце гигант
Next articleЛили Иванова пристига в Свиленград на 13 май

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...