Министрите на транспорта на България и Турция се срещнаха в Свиленград

0

Отварят три нови линии за камиони на граничния пункт

Министрите на транспорта на България и Турция се срещнаха в Свиленград. Николай Събев и Адил Караисмаилоглу дискутираха подобряването на свързаността между двете държави и облекчаването на трафика по граничните пунктове. Участие в срещата взе и областният управител на Хасково Катя Панева.
Ще бъдат предприети мерки, с които да се подобри организацията на работа по ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“. Сред тях са увеличаване на персонала и осигуряване на достатъчен брой технически средства.
В средносрочен план ще се открие и възможност за увеличаване на капацитета на преминаване чрез три нови линии за камиони.
В най-скоро време ще бъде създадена и система за управление на опашките и ще бъде отворен горещ телефон, каза министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев. Лично заместник-министърът на транспорта Стоян Новаков ще има грижата да проверява дали са достигнати резултатите от краткосрочните мерки по отношение на капацитета от 1500 камиона на ден, подчерта г-н Събев.
На срещата бе обсъдено, че ще се работи за разкриването на нови гранични пунктове. Идеята е да бъде отворен граничен пункт в Резово, с което да се подобрят условията за туризъм, добави министърът на транспорта.
Доразвиване на жп транспорта също е сред приоритетите, по които ще се работи усилено, стана ясно още на срещата на двамата транспортни министри.
Областният управител на област Хасково Катя Панева каза, че още с встъпването си в длъжност е изпратила доклад на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, където са посочени участъци от АМ „Марица“, които трябва да бъдат ремонтирани. От двете страни на магистралата трябва да бъдат обособени и зони, където българските и чуждестранните превозвачи да могат да спират за престой и да отпочиват.
Нуждае се от ремонт и 30-километровият път от Свиленград до Маточина, който отнема на шофьорите 1 ч., коментира г-жа Панева.
Министърът на транспорта Николай Събев благодари на г-жа Панева и каза, че Областна администрация Хасково, МРРБ и Министерството на транспорта и съобщенията работят в синхрон.

Previous articleБългарският филм „Бай Иван“ в кино Тракия
Next articleВ Свиленград почетоха паметта на Левски

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...