Свиленградчани участваха в програмата „Нови хоризонти за малките населени места“

0

Свиленградчани взеха участие в провелата се в Свищов лидерска програма „Нови хоризонти за малките населени места“. Събитието бе организирано от Сдружение „Институт перспективи“ и се проведе в град Свищов, а с него се даде начало на 12-месечна програма за квалификация на млади хора за придобиване на знания и умения за разработване на проекти, насочени към развитие на малките населени места в страната.

В програмата е предоставена и актуална информация относно новия програмен период 2021-2027 г. на програмите на Европейския съюз.

„Започваме сформиране на местен екип, с който да работим съвместно по разработване на различни проекти, насочени към младите хора в Свиленград”, каза Любомир Апостолов, един от участниците в проекта. „Дали ще се случат интересни събития и дейности, ще зависи до голяма степен от нашите умения да осигурим финансирането им чрез различните програми, които финансират такива дейности в страната.”

Участие в събитието взеха 18 младежки лидери от – Свищов, София, Свиленград, Дулово, Русе, Велико Търново, Панагюрище.

„Участвахме в много интересни дейности и видяхме нестандартни неща. Можем да изброим някои от тях: участвахме в дълго и изморително отборно гребане с лодка по река Дунав; видяхме как функционира бензиностанция без персонал; срещнахме се с професор от Стопанска академия – Свищов; получихме ценна информация за новия програмен период 2021-2027, но това, което лично нас, като родители на малко дете, най-много ни впечатли бе идеята на местен предприемач за създаване на устойчиво поликултурно земеделско стопанство, в което децата могат да растат в непосредствена близост до природата и да се научат на ценни знания за живота от най-ранна детска възраст”, казаха още Любомир и Милена Апостолови.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...