Свиленградчани участваха в програмата „Нови хоризонти за малките населени места“

0

Свиленградчани взеха участие в провелата се в Свищов лидерска програма „Нови хоризонти за малките населени места“. Събитието бе организирано от Сдружение „Институт перспективи“ и се проведе в град Свищов, а с него се даде начало на 12-месечна програма за квалификация на млади хора за придобиване на знания и умения за разработване на проекти, насочени към развитие на малките населени места в страната.

В програмата е предоставена и актуална информация относно новия програмен период 2021-2027 г. на програмите на Европейския съюз.

„Започваме сформиране на местен екип, с който да работим съвместно по разработване на различни проекти, насочени към младите хора в Свиленград”, каза Любомир Апостолов, един от участниците в проекта. „Дали ще се случат интересни събития и дейности, ще зависи до голяма степен от нашите умения да осигурим финансирането им чрез различните програми, които финансират такива дейности в страната.”

Участие в събитието взеха 18 младежки лидери от – Свищов, София, Свиленград, Дулово, Русе, Велико Търново, Панагюрище.

„Участвахме в много интересни дейности и видяхме нестандартни неща. Можем да изброим някои от тях: участвахме в дълго и изморително отборно гребане с лодка по река Дунав; видяхме как функционира бензиностанция без персонал; срещнахме се с професор от Стопанска академия – Свищов; получихме ценна информация за новия програмен период 2021-2027, но това, което лично нас, като родители на малко дете, най-много ни впечатли бе идеята на местен предприемач за създаване на устойчиво поликултурно земеделско стопанство, в което децата могат да растат в непосредствена близост до природата и да се научат на ценни знания за живота от най-ранна детска възраст”, казаха още Любомир и Милена Апостолови.

Previous articleЦената на водата скочи от днес до 3.50 лв. за кубик
Next articleПротестиращи блокираха достъпа до Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...