ВиК: За два дни помпената станция в Момково ще бъде на режим

0

Помпена станция Момково при Свиленград преминава на режим на ток на 13 и 14 април, съобщават от ВиК Хасково. В рамките на тези два дни от 09.00 ч. до 16.00 ч., електрозахранването към нея ще бъде спряно. 

Режимът е заради реализиране на  инвестиционен обект на ЕVN от  КЕЦ Свиленград. Ще бъдат подменени стълбове и проводник в района  на Свиленград, захранващ и помпената станция. От ВиК Хасково съобщават, че са изготвили график, съобразен с графика на електроразпределителното дружество с цел подаване на необходимите количества вода за 19 населени места в община Любимец, община Харманли и община Свиленград. От там предупреждават, че е възможно липсата на електроенергия да доведе до нарушение на водоподаването.

В нормални условия ПС Момково работи 24 часа непрекъснато, подавайки вода за 19 населени места от 3 общини: в район Харманли това са с.Дрипчево, с.Изворово, с. Черепово и с. Браница, в район Любимец са село Васково и с. Оряхово, а в район Свиленград- с. Момково, с.Младиново, с. Костур, с.Пъстрогор, с. Левка, с. Димитровче, с. Р. Могила, с. Мустрак, с. Чернодъб, с. Щит, с. Пашово, с. Михалич и с. Сладун.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...