ВиК: За два дни помпената станция в Момково ще бъде на режим

0

Помпена станция Момково при Свиленград преминава на режим на ток на 13 и 14 април, съобщават от ВиК Хасково. В рамките на тези два дни от 09.00 ч. до 16.00 ч., електрозахранването към нея ще бъде спряно. 

Режимът е заради реализиране на  инвестиционен обект на ЕVN от  КЕЦ Свиленград. Ще бъдат подменени стълбове и проводник в района  на Свиленград, захранващ и помпената станция. От ВиК Хасково съобщават, че са изготвили график, съобразен с графика на електроразпределителното дружество с цел подаване на необходимите количества вода за 19 населени места в община Любимец, община Харманли и община Свиленград. От там предупреждават, че е възможно липсата на електроенергия да доведе до нарушение на водоподаването.

В нормални условия ПС Момково работи 24 часа непрекъснато, подавайки вода за 19 населени места от 3 общини: в район Харманли това са с.Дрипчево, с.Изворово, с. Черепово и с. Браница, в район Любимец са село Васково и с. Оряхово, а в район Свиленград- с. Момково, с.Младиново, с. Костур, с.Пъстрогор, с. Левка, с. Димитровче, с. Р. Могила, с. Мустрак, с. Чернодъб, с. Щит, с. Пашово, с. Михалич и с. Сладун.

Previous articleТрима нови под карантина в Свиленград
Next articleЗадържан за наркотици и кражба остава в ареста

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...