Обявиха спешни телефони за самотни възрастни и болни хора

0

Община Свиленград въвежда спешни телефони за самотни възрастни, болни и трудноподвижни хора. Мярката е във връзка с разпространяването в страната на коронавирус. На тел. 0379/7 22 93 и 0886 030 229,  нуждаещите се могат да заявят закупуване на хранителни продукти и лекарства. Служители на Община Свиленград  и доброволци ще извършват пазаруването и разноса по домовете. Сутрешните заявки ще се изпълняват до следобед, а следобедните – на следващия ден. Заявки ще се приемат от 09.00 до 17.00 часа всеки работен ден.

От общината приканват всички възрастни хора да не напускат домовете си. Призовават се също близки и съседи да им оказват помощ и подкрепа в закупуването на храни и лекарства. Домоуправителите в жилищните блокове и кооперации да събират информация и да създават организация за подпомагане на  хора в нужда. Заявките на възрастните хора по селата ще се обобщават от кметовете и кметските наместници.

В момента патронажът обслужва 320 потребители в града и селата, разполагайки  с три коли и петима служители.

Организацията на специалната грижа е част от мерките за противоепидемична защита на територията на Община Свиленград до 29.03.2020 г. или до отмяна на извънредните мерки от Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването.

Previous articleВ Общината ще обслужват при засилени мерки за сигурност
Next articleМедицински маски и антибактериален гел задържаха на Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...