Обявиха спешни телефони за самотни възрастни и болни хора

0

Община Свиленград въвежда спешни телефони за самотни възрастни, болни и трудноподвижни хора. Мярката е във връзка с разпространяването в страната на коронавирус. На тел. 0379/7 22 93 и 0886 030 229,  нуждаещите се могат да заявят закупуване на хранителни продукти и лекарства. Служители на Община Свиленград  и доброволци ще извършват пазаруването и разноса по домовете. Сутрешните заявки ще се изпълняват до следобед, а следобедните – на следващия ден. Заявки ще се приемат от 09.00 до 17.00 часа всеки работен ден.

От общината приканват всички възрастни хора да не напускат домовете си. Призовават се също близки и съседи да им оказват помощ и подкрепа в закупуването на храни и лекарства. Домоуправителите в жилищните блокове и кооперации да събират информация и да създават организация за подпомагане на  хора в нужда. Заявките на възрастните хора по селата ще се обобщават от кметовете и кметските наместници.

В момента патронажът обслужва 320 потребители в града и селата, разполагайки  с три коли и петима служители.

Организацията на специалната грижа е част от мерките за противоепидемична защита на територията на Община Свиленград до 29.03.2020 г. или до отмяна на извънредните мерки от Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...