В Общината ще обслужват при засилени мерки за сигурност

0

Призовават се хората да ограничат излизанията и контактите си

Да се използват електронни услуги

Социалният патронаж ще обслужва нуждаещи се възрастни

Млечната кухня ще продължи да функционира

Общинска администрация – Свиленград ще продължи да обслужва населението на общината  при повишени мерки за сигурност, съобщават от там. Това е регламентирано със заповед на кмета арх. Анастас Карчев, издадена съобразно заповед на министъра на здравеопазването за предприемане на действия, ограничаващи епидемиологичното разпространение на COVID-19.  Със заповедта се въвежда специален режим за достъпа на хора в сградата на Общинската администрация и преминаване през здравен филтър. Целта е да се предпазят както гражданите, така и служителите от евентуална зараза.

Достъпът на посетители ще бъде разрешен само до Данъчната дирекция, до ГРАО и до Центъра за обслужване на граждани – Деловодството, които се намират на първия етаж на сградата. Ще се пропускат редуциран брой хора, които трябва да спазват дистанция от минимум 1 м помежду си. Няма да се допускат лица с грипоподобни симптоми и висока температура, която ще бъде измервана на входа. Тази мярка ще се прилага и към общинските служители, които ще влизат до работните си места. Мерките за дезинфекция в сградата се засилват.

Отменят се приемните дни на кмета и неговия управленски екип. Заседанията на комисиите към Общински съвет – Свиленград ще се проведат дистанционно по интернет.

Общинският социален патронаж продължава да обслужва нуждаещите се възрастни и самотни хора  с храна и лекарства. Млечна кухня също продължава да функционира, като се препоръчва да не се водят тама деца и да се избягва струпване.

Призовават се гражданите да спазват указанията на Националния оперативен щаб и да ограничат контактите и излизанията си. Желателно е да използват заявяване на административни услуги и получаване на издадени документи по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор.

Телефони в ОбА – Свиленград:

Местни данъци и такси: 0379/ 7 43 47;

Център за обслужване на граждани – 0379/ 7 43 62;

ГРАО – 0379/ 7 43 56

Общинска администрация  – 0379/ 7 43 02;

Денонощни телефони: 0379/ 7 43 65, 0379/ 7 19 05

Имейл: obshtina@svilengrad.bg

Previous articleАктуалните мерки против коронавирус в община Свиленград
Next articleОбявиха спешни телефони за самотни възрастни и болни хора

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...