В Общината ще обслужват при засилени мерки за сигурност

0

Призовават се хората да ограничат излизанията и контактите си

Да се използват електронни услуги

Социалният патронаж ще обслужва нуждаещи се възрастни

Млечната кухня ще продължи да функционира

Общинска администрация – Свиленград ще продължи да обслужва населението на общината  при повишени мерки за сигурност, съобщават от там. Това е регламентирано със заповед на кмета арх. Анастас Карчев, издадена съобразно заповед на министъра на здравеопазването за предприемане на действия, ограничаващи епидемиологичното разпространение на COVID-19.  Със заповедта се въвежда специален режим за достъпа на хора в сградата на Общинската администрация и преминаване през здравен филтър. Целта е да се предпазят както гражданите, така и служителите от евентуална зараза.

Достъпът на посетители ще бъде разрешен само до Данъчната дирекция, до ГРАО и до Центъра за обслужване на граждани – Деловодството, които се намират на първия етаж на сградата. Ще се пропускат редуциран брой хора, които трябва да спазват дистанция от минимум 1 м помежду си. Няма да се допускат лица с грипоподобни симптоми и висока температура, която ще бъде измервана на входа. Тази мярка ще се прилага и към общинските служители, които ще влизат до работните си места. Мерките за дезинфекция в сградата се засилват.

Отменят се приемните дни на кмета и неговия управленски екип. Заседанията на комисиите към Общински съвет – Свиленград ще се проведат дистанционно по интернет.

Общинският социален патронаж продължава да обслужва нуждаещите се възрастни и самотни хора  с храна и лекарства. Млечна кухня също продължава да функционира, като се препоръчва да не се водят тама деца и да се избягва струпване.

Призовават се гражданите да спазват указанията на Националния оперативен щаб и да ограничат контактите и излизанията си. Желателно е да използват заявяване на административни услуги и получаване на издадени документи по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор.

Телефони в ОбА – Свиленград:

Местни данъци и такси: 0379/ 7 43 47;

Център за обслужване на граждани – 0379/ 7 43 62;

ГРАО – 0379/ 7 43 56

Общинска администрация  – 0379/ 7 43 02;

Денонощни телефони: 0379/ 7 43 65, 0379/ 7 19 05

Имейл: obshtina@svilengrad.bg

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...