Медицински маски и антибактериален гел задържаха на Капитан Андреево

0

26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел са задържани от митническите служители Капитан Андреево. Проверен е влизащ от Турция автобус  с пътници. Автобусът е с румънска регистрация, управляван от турски гражданин.

Превозното средство е пристигнало на пункта на 16 март, около 15.45 часа. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. По искане на Гранична полиция е извършена съвместна  проверка на превозното средство и багажа на пътниците. В багажното отделение на автобуса е открита контрабандната стока. Тя е собственост на един от пътниците – румънски гражданин.

Срещу него е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците.

Подобен опит за контрабанда е направен и на 14 март. Тогава в товарен автомобил пътуващ за Унгария са открити 250 000 медицински маски, които не са описани в митническите документи.  В други  седем от колетите в товарното помещение са открити текстилни изделия с лого на световноизвестни марки. Медицинските маски са задържани, а на шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците. Стоките, носещи лого на известни марки също са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

В края на миналата седмица митнически служители задържаха над 257 000 контрабандни медицински маски, 150 защитни облекла и 165 литра дезинфекционен разтвор при проверки на ГКПП Капитан Андреево, Малко Търново и Дунав мост при Видин.

Previous articleОбявиха спешни телефони за самотни възрастни и болни хора
Next articleС 10 дни се удължава срокът за плащане на ток за битови клиенти

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...