Медицински маски и антибактериален гел задържаха на Капитан Андреево

0

26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел са задържани от митническите служители Капитан Андреево. Проверен е влизащ от Турция автобус  с пътници. Автобусът е с румънска регистрация, управляван от турски гражданин.

Превозното средство е пристигнало на пункта на 16 март, около 15.45 часа. Шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. По искане на Гранична полиция е извършена съвместна  проверка на превозното средство и багажа на пътниците. В багажното отделение на автобуса е открита контрабандната стока. Тя е собственост на един от пътниците – румънски гражданин.

Срещу него е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците.

Подобен опит за контрабанда е направен и на 14 март. Тогава в товарен автомобил пътуващ за Унгария са открити 250 000 медицински маски, които не са описани в митническите документи.  В други  седем от колетите в товарното помещение са открити текстилни изделия с лого на световноизвестни марки. Медицинските маски са задържани, а на шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците. Стоките, носещи лого на известни марки също са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

В края на миналата седмица митнически служители задържаха над 257 000 контрабандни медицински маски, 150 защитни облекла и 165 литра дезинфекционен разтвор при проверки на ГКПП Капитан Андреево, Малко Търново и Дунав мост при Видин.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...