Генерал Мутафчийски: Задава се епидемия с невиждана ярост!

0

Свиленградчани призовават да излизаме от дома само при нужда и при мерки за безопасност

По-строги мерки срещу коронавируса ще бъдат наложени, след като стана ясно, че за последните часове има ръст на заразените с 30% и така броят им стигна 41. Мерките бяха поискани от председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

„Въпросът е за физическото оцеляване на Европа и на света и то при една особено чувствителна част от населението, а именно възрастните хора”, каза Мутафчийски.

По думите му наложените досега мерки не дават добър резултат.

„Днес на централни места в София животът продължаваше без никакви смущения. (…) Не бива да бъдем лекомислени“, каза той.

„Идва опасност, ще се загубят човешки животи и то на тези, които обичаме. Тези, които са ни дали живот и са ни отгледали”, предупреди шефът на ВМА.

„За да се ограничи разпространението на коронавируса трябва да останат да работят само хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите. Банките, застрахователните компании и държавата с нейните институции”, категоричен беше Мутафчийски.

Такива бяха първоначалните мерки, но впоследствие беше разрешено на всички магазини и търговски обекти, които не са в голям търговски център да продължат да работят нормално, без да се допуска събирането на много хора на едно място.

„Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история“, каза проф. Мутафчийски. „Ние трябва да бъдем изключително отговорни към нас самите, към нашите близки, възрастни родители, приятели и колеги“.

В социалната мрежа много свиленградчани подкрепиха предложението му. Потребител пише:

„Не мога да повярвам, че принудихме ген. Мутафчийски да се мъчи да стигне до сърцата ни, понеже до мозъците няма шанс. Да се мъчи тоя човек да ни трогне и да обърне фокуса ни към родителите ни, бабите и дядовците ни!!!
На мен ми се плаче от мъка, от яд, от страх.
И не пляскайте на Италия! Италия плаче по балконите.Тая песен е отчаяният плач и страданието на един народ!

Аз искам да мога да прегърна майка си и баща си след месец, два или двайсет и два!
Затова ОСТАНЕТЕ У ДОМА!“

Все по-често се появяват призиви към хората да останат по домовете си и да излизат само при нужда, спазвайки мерки за безопасност.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...