Генерал Мутафчийски: Задава се епидемия с невиждана ярост!

0

Свиленградчани призовават да излизаме от дома само при нужда и при мерки за безопасност

По-строги мерки срещу коронавируса ще бъдат наложени, след като стана ясно, че за последните часове има ръст на заразените с 30% и така броят им стигна 41. Мерките бяха поискани от председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

„Въпросът е за физическото оцеляване на Европа и на света и то при една особено чувствителна част от населението, а именно възрастните хора”, каза Мутафчийски.

По думите му наложените досега мерки не дават добър резултат.

„Днес на централни места в София животът продължаваше без никакви смущения. (…) Не бива да бъдем лекомислени“, каза той.

„Идва опасност, ще се загубят човешки животи и то на тези, които обичаме. Тези, които са ни дали живот и са ни отгледали”, предупреди шефът на ВМА.

„За да се ограничи разпространението на коронавируса трябва да останат да работят само хранителните магазини, аптеките и бензиностанциите. Банките, застрахователните компании и държавата с нейните институции”, категоричен беше Мутафчийски.

Такива бяха първоначалните мерки, но впоследствие беше разрешено на всички магазини и търговски обекти, които не са в голям търговски център да продължат да работят нормално, без да се допуска събирането на много хора на едно място.

„Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история“, каза проф. Мутафчийски. „Ние трябва да бъдем изключително отговорни към нас самите, към нашите близки, възрастни родители, приятели и колеги“.

В социалната мрежа много свиленградчани подкрепиха предложението му. Потребител пише:

„Не мога да повярвам, че принудихме ген. Мутафчийски да се мъчи да стигне до сърцата ни, понеже до мозъците няма шанс. Да се мъчи тоя човек да ни трогне и да обърне фокуса ни към родителите ни, бабите и дядовците ни!!!
На мен ми се плаче от мъка, от яд, от страх.
И не пляскайте на Италия! Италия плаче по балконите.Тая песен е отчаяният плач и страданието на един народ!

Аз искам да мога да прегърна майка си и баща си след месец, два или двайсет и два!
Затова ОСТАНЕТЕ У ДОМА!“

Все по-често се появяват призиви към хората да останат по домовете си и да излизат само при нужда, спазвайки мерки за безопасност.

Previous articleУчилищата в Свиленград на дистанционно обучение заради коронавирус
Next articleАктуалните мерки против коронавирус в община Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...