Малки групи мигранти забелязани край границата ни

0

Има опити за преминаване на малки групи мигранти, които са забелязани на турска територия в близост до границата с България и Гърция, съобщава БНТ.

Българските гранични служби незабавно са уведомили турските си колеги за придвижването на тези групи и турската полиция е предприела мерки да върне групите към района на Одрин, където са се събрали огромен брой мигранти. По данни на турската държава става въпрос за над 40 000 души.

Повече от 17 000 са блокирани в „ничията“ територия на границата между Турция и Гърция. Гръцките власти не ги допускат да влязат на територията на тяхната страна. Това се случва за първи път от 2013 година насам, откакто започна кризата с мигрантите от Близкия Изток към Европа.

Междувременно Гърция обяви, че спира да приема молби за убежище и предприема спешни мерки за защита на границата си. Атина ще поиска и помощ от Европейската служба за гранична и брегова охрана „Фронтекс”.

Франция от своя страна заяви готовността си да помогне на България и Гърция, за да бъде избегната хуманитарна и миграционна криза.

Previous article150 метра мартеница и паметна плоча за 150 години читалище в Свиленград
Next articleСвиленградчанин: Качеството на водата не отговаря на цената й!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...