Свиленградчанин: Качеството на водата не отговаря на цената й!

0

Качеството на питейната вода продължава да бъде една от най-коментираните теми. Свиленградчанин изпрати клип, в който почиства бойлера си от наслагванията, натрупани в него.

Според абоната, калта по тръбите при аварии и лошото качество на питейната вода, освен че не отговарят на високата й цена от над 3 лв. за кубик, повреждат и останалите уреди – бойлери, съдомиялни, перални.

Случаят е от блока на ул. Васил Друмев, чиито обитатели наскоро протестираха против завишени сметки за вода. Проблемът възниква преди 4 години, след санирането на сградата, когато е сменен и общият водомер.

Преди седмица от водното дружество провериха апартаментите от жилищната сграда за евентуален теч, който да увеличава сметките за вода. През последните години, при някои от обитателите на блока те са набъбнали двойно. Течът е установен в един от апартаментите, който се отдава под наем.

От водното дружество обаче препоръчват и на друг съсед – Христо Петров, да смени водомера в банята си, заради съмнения, че не отчита правилно. Той решава да сложи филтри и да почисти бойлера, който се оказва задръстен от наслагванията.

ВиК трябва да направят нещо и да подобрят качеството на водата, категоричен е свиленградчанинът. От чешмите тече кал, която поврежда всички уреди и струва на хората пари.

Previous articleМалки групи мигранти забелязани край границата ни
Next articleБойко Борисов посрещна Урсула фон дер Лайен на „Капитан Петко войвода”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...