Бойко Борисов посрещна Урсула фон дер Лайен на „Капитан Петко войвода”

0

Бойко Борисов посрещна днес председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на пункт „Капитан Петко войвода”. Фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет – Шарл Мишел пристигнаха на граничния пункт при Свиленград от Гърция. В последните дни напрежението в южната ни съседка се покачи, заради хилядите мигранти, стичащи се към турско-гръцката граница.

Факт е, че са тук и ги очакваме, каза премиерът, преди пристигането на официалните гости. Това е най-високото ниво на управление на Европа, каза той пред журналисти. Нашата тактика винаги е била за добросъседство и мир. В региона конфликт означава по-нисък растеж, по-малко инвестиции, по-малко туризъм, притеснени хора, допълни той.

Относно близостта на мигрантите до българската граница и предвид тяхната численост, Борисов заяви, че опасността от сериозен мигрантски натиск е от близо 4 години.

„Но ние винаги сме водили мъдра, разумна политика. Да си подсигурим границите, оградите, загражденията, командировани допълнителни служители. Ние работим тихо, дисциплинирано, разумно, не работим срещу нашите съседи, които и да са те.  Мисля, че това се оценява високо в Европа, а и вие спите спокойно”, допълни той.

След срещата на българо-гръцкия пункт, делегацията се отправи към селскостопанското летище при село Момково, където ги очакваха два хеликоптера. Премиерът Борисов ще огледа с европейските лидери част от южната граница на страната ни.

Previous articleСвиленградчанин: Качеството на водата не отговаря на цената й!
Next articleСвиленград чества Освобождението на България

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...