Бойко Борисов посрещна Урсула фон дер Лайен на „Капитан Петко войвода”

0

Бойко Борисов посрещна днес председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на пункт „Капитан Петко войвода”. Фон дер Лайен и председателят на Европейския съвет – Шарл Мишел пристигнаха на граничния пункт при Свиленград от Гърция. В последните дни напрежението в южната ни съседка се покачи, заради хилядите мигранти, стичащи се към турско-гръцката граница.

Факт е, че са тук и ги очакваме, каза премиерът, преди пристигането на официалните гости. Това е най-високото ниво на управление на Европа, каза той пред журналисти. Нашата тактика винаги е била за добросъседство и мир. В региона конфликт означава по-нисък растеж, по-малко инвестиции, по-малко туризъм, притеснени хора, допълни той.

Относно близостта на мигрантите до българската граница и предвид тяхната численост, Борисов заяви, че опасността от сериозен мигрантски натиск е от близо 4 години.

„Но ние винаги сме водили мъдра, разумна политика. Да си подсигурим границите, оградите, загражденията, командировани допълнителни служители. Ние работим тихо, дисциплинирано, разумно, не работим срещу нашите съседи, които и да са те.  Мисля, че това се оценява високо в Европа, а и вие спите спокойно”, допълни той.

След срещата на българо-гръцкия пункт, делегацията се отправи към селскостопанското летище при село Момково, където ги очакваха два хеликоптера. Премиерът Борисов ще огледа с европейските лидери част от южната граница на страната ни.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...