Осъдиха 26-годишен на три години затвор за изнасилване

0

Районният съд в Свиленград осъди 26-годишен мъж на три години затвор за изнасилване, съобщиха от прокуратурата. На 24 май 2019 г., Р. И. нападнал 29-годишна жена, заплашил я и й нанесъл побой. Престъплението извършил при действаща Заповед за защита от домашно насилие и забрана да я доближава.

Делото се е разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. Той ще лежи в затвора, при първоначално строг режим.

Установено е, че Р.И. и пострадалата жена били в близки отношения преди време, но често се карали. Подсъдимият нанасял побой на жената, поради което тя завела дело срещу него в Районен съд – Свиленград. Със съдебно решение била издадена Заповед за защита срещу домашно насилие, с която му се забранявало да  доближава пострадалата за срок от 18  месеца. Въпреки това, в този срок, Р.И. отишъл в жилището, обитавано от пострадалата, като поискал от нея интимен контакт. След получен отказ и оказаната съпротива от пострадалата,  Р. И. отправил заплахи, нанесъл й побой, избил й два зъба и я изнасилил. Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение.

Previous articleПрограмата на кино „Тракия“
Next articleСвиленградчанин с отворено писмо до Валери Симеонов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...