Осъдиха 26-годишен на три години затвор за изнасилване

0

Районният съд в Свиленград осъди 26-годишен мъж на три години затвор за изнасилване, съобщиха от прокуратурата. На 24 май 2019 г., Р. И. нападнал 29-годишна жена, заплашил я и й нанесъл побой. Престъплението извършил при действаща Заповед за защита от домашно насилие и забрана да я доближава.

Делото се е разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. Той ще лежи в затвора, при първоначално строг режим.

Установено е, че Р.И. и пострадалата жена били в близки отношения преди време, но често се карали. Подсъдимият нанасял побой на жената, поради което тя завела дело срещу него в Районен съд – Свиленград. Със съдебно решение била издадена Заповед за защита срещу домашно насилие, с която му се забранявало да  доближава пострадалата за срок от 18  месеца. Въпреки това, в този срок, Р.И. отишъл в жилището, обитавано от пострадалата, като поискал от нея интимен контакт. След получен отказ и оказаната съпротива от пострадалата,  Р. И. отправил заплахи, нанесъл й побой, избил й два зъба и я изнасилил. Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...