Рок дуетът Виктор и Кали с авторска песен

0

„Първи стъпки” вече има хиляди харесвания в Интернет

Авторска песен за Свиленград написаха учениците Кали и Виктор, само година след като станаха дует. След музикалния си дебют на сцената на „Вечер на китарите” миналата година, двамата записаха редица участия в различни музикални прояви и престижни конкурси. Година по-късно авторското парче на дуета е факт. Автор на текста е шестокласничката Калина Стоянова, а автор на музиката е китаристът на дуета – Виктор Костадинов.

„Първи стъпки” вече се завъртя в интернет. Песента е посветена на родния град – Свиленград. Идеята за парчето е на малките музиканти, чиито ментори са от рок бандата „0379”. С него Виктор и Кали участваха в конкурса за творческа изява: „Обичам те, мой роден град”, организиран от читалище „Просвета 1870” и община Свиленград по повод Празника на града.

Обработката и записа са на младия свиленградски продуцент Костадин Костадинов /от звукозаписно студио „Аполо”/. Впечатляващият клип е заснет от режисьора свиленградчанин – Николай Скерлев.

Само ден след пускането на клипа в интернет, хиляди реагираха на видеото и песента. Виктор и Кали, Рок група „0379” и НЧ „Просвета-1870” благодарят на всички, застанали зад идеята и нейната реализация.

От рок бандата съобщиха още, че набират нови попълнения за детската група – барабанист, бас китара, клавир, мъжки вокал. Всеки, който има желание, може да попита за подробности в репетиционната зала на „0379”.

Previous articleС изложба отбелязаха в Свиленград 490 г. от построяването на Стария мост
Next articleЕлектроразпределение Юг с информация за ВЕИ капацитет по места в Югоизточна България

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...