Рок дуетът Виктор и Кали с авторска песен

0

„Първи стъпки” вече има хиляди харесвания в Интернет

Авторска песен за Свиленград написаха учениците Кали и Виктор, само година след като станаха дует. След музикалния си дебют на сцената на „Вечер на китарите” миналата година, двамата записаха редица участия в различни музикални прояви и престижни конкурси. Година по-късно авторското парче на дуета е факт. Автор на текста е шестокласничката Калина Стоянова, а автор на музиката е китаристът на дуета – Виктор Костадинов.

„Първи стъпки” вече се завъртя в интернет. Песента е посветена на родния град – Свиленград. Идеята за парчето е на малките музиканти, чиито ментори са от рок бандата „0379”. С него Виктор и Кали участваха в конкурса за творческа изява: „Обичам те, мой роден град”, организиран от читалище „Просвета 1870” и община Свиленград по повод Празника на града.

Обработката и записа са на младия свиленградски продуцент Костадин Костадинов /от звукозаписно студио „Аполо”/. Впечатляващият клип е заснет от режисьора свиленградчанин – Николай Скерлев.

Само ден след пускането на клипа в интернет, хиляди реагираха на видеото и песента. Виктор и Кали, Рок група „0379” и НЧ „Просвета-1870” благодарят на всички, застанали зад идеята и нейната реализация.

От рок бандата съобщиха още, че набират нови попълнения за детската група – барабанист, бас китара, клавир, мъжки вокал. Всеки, който има желание, може да попита за подробности в репетиционната зала на „0379”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...